18 Mayıs 2012 Cuma

Termal

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifalı akarsuları ile tanınmış olan Afyon’un en gözde termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir tatil ile yığılan stresinizi düşürürken bir taraftandan tesiste bulunan bölümlerde termal akarsuyun iyileştirici üstünlüğünü sezeceksiniz.Tesis Türkiye cumhuriyetinde termal suyun tüm gözlerine dek ulaştırıldığı ilk otel olma hususiyeti ile hasımlarına açık ara fark atarken yine aynı biçimde Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla ağrılarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.Bünyesinde barındırdığı güzellik salonunun ilavinde sahasında işini bilen ekibi ile size en kaliteli servisi sunmayı amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı pınarının tedavi edici özelliklerini aşağı yukarı sıralayabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste var olan akarsuyun ve Afyon termal sularının büyük iyileştirici bir kaynağı olduğu sorun Romatizmal sorun ve yakınmalardır. Kronik romatizma çeşitleri, hasta insanların yaşam vasfını olumsuz etkili olan rahatsızlıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket sınırlılığı ve ağrı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın neden var olduğu şikâyetlerin azaltılmasında, termal su iyileştirmesi ehemmiyetli bir konuma maliktir. Termal su iyileştirmesi vesilesiyle kronik romatizmalı hasta insanların günlük yaşam standardı ve hayat refahı artırılabilmektedir. Hekim sorumluluğunda gerçekleştirilen yıkanmalar akıbetinde sancıların yok edilmesi istikametinde fazlasıyla mühim akıbetler elde edilebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise tamamlayıcı terapi unsuru olaraktan sarf edilmektedir.


Ortopedik Hastalıklar

Yine Başaranlartermalde var olan termal kaynakların bir diğer tedavi kaynağı bulunduğu hastalık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik marazlıkların tedavisinde, termal su aracılığıyla patetik sonuçlar kazanılabilmektedir. Ortopedik veya iskelet sistemine yönelik cerrahi müdahaleler sonrasında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan yahut operasyonlardan artan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal pınar iyileştirmesinin önemli yeri mevcuttur. Termal su aracılığıyla kırık noktaların daha fazla kısa vakitte iyileştirildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen işlev kusurlarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun vakit durağan kalınan vaziyetlerin arkasından yürütülen hareketli vaziyete getirme tedavilerinde etkili sonuçlar sağlanabilmektedir.

Nörolojik Hastalıklar

Suyun dinlendirici ve rahata kavuşturucu etkisi, rehabilitenin hassas itibara sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların iyileştirmelerinde olumlu derece neticeler elde edilmesini karşılamaktadır. Rehabilitasyon ve terapilerin başarıya varmasında, pratiklerin bahsinde uzman fertlerin kontrolünde yürütülmesinin kritik tesiri mevcuttur. Doğru çevresel koşulların karşılanması da muvaffakiyete tesir eden etmenlerin arasında bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrıca, ruhsal yorgunluklar ve ruh (dimağ) bitkinliği gibi şikayetlerin giderilmesinde faydaları mevcuttur.

Ten Marazlıkları

Hipertermal (kırk- 42 santigrat derece ısıdaki) sularımızın cilt yüzeyi yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de deride birikim yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok deri marazlılığının tıbbi iyileştirmesine olanak tanıyıcı etki ibraz etmektedir. Ilıca sularının cilt üstündeki doğrudan doğruya tesirlerinden en önemlisi yüzeysel kan dolaşımının hızlandırılmasıdır. Ilıca kürü sonrasında saç yapısında artı (pozitif) değişiklikler, saçların görünümünde ışıldama ve esenlik, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı bir yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe ilişkin rahatsızlıkların terapisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik etkilerin yanı sıra çeşitli masaj ve emsali tatbiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında bulunan iyileştirici uygulamalar başarılı 1 tarzda ifa edilmektedir. Hemipleji (vücudun 1 tarafının felci), parapleji (her iki alt bacağın felci) gibi değişik hallerde ıslah edici akıbetler alınmaktadır.

Nefrolojik Hastalıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) rahatsızlıkların iyileştirmesinde, termal pınarın olumlu derece etkileri bulunmaktadır. Termal su, molekül ve partikül ihtiva eden yapısı sayesinde böbrekten arıtılan kan miktarının çoğalmasını temin etmektedir. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) sürecini pozitif tesir etmektedir. Termal pınar, böbrek taşlarının bedenden yollanmasına; bağırsak marazlıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların tedavisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal akarsuyun, sinir süresince genişleyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin hastalıkların iyileştirmesinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas sızıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde kısıtlık, gelecek vakitlerde ise şekil biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma marazlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri mevcuttur. Termal akarsu, kireçlenme iyileştirmesinde kullanılan etkili yöntemlerin başlangıcında bulunmaktadır. Bütün adı geçenlerin yanı sıra, kas acıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin eksiltilmesinde patetik olmaktadır.

Solunum sistemi rahatsızlıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları marazlıkları, türlü tozların yahut kimyasal maddelerin uzun süre solunmasıyla meydana çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile ilgili türlü rahatsızlıkların terapisine yönelik yararları mevcuttur.

1 yorum:

  1. MGM Resorts in Atlantic City talks with MGM Resorts in
    MGM Resorts International announced today that it has 의왕 출장안마 entered 광양 출장안마 into an agreement to sell its casino 바카라 사이트 resorts in the Northeast Atlantic 인천광역 출장샵 City. 충주 출장마사지

    YanıtlaSil