19 Mayıs 2012 Cumartesi

Termal sular ve yararları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifa kaynağı pınarları ile tanınmış olan Afyon’un en favori termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem harika 1 dinlenme ile toplanan stresinizi düşürürken bir yandan kuruluşta (tesiste) var olan bölümlerde termal suyun tedavi edici üstünlüğünü anlayacaksınız.Kuruluş Türkiyede termal suyun bütün salonlarına kadar yetiştirildiği ilk otel olma hususiyeti ile hasımlarına fark atarken yine aynı tarzda Başaranlartermal'de tatbik edilen kür ve seanslarla hastalıklarınıza iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.Bünyesinde sakladığı güzellik salonunun ilavinde sahasında işini bilen personeli ile sizlere en kaliteli özeni sunmayı gaye edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı pınarının şifa verici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Rahatsızlıklar

Tesiste olan suyun ve Afyon termal sularının büyük tedavi kaynağı olduğu ağrı Romatizmal sorun ve dertlerdir. Kronik romatizma türleri, hasta kişilerin yaşam niteliğini olumsuz etkileyen hastalıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket kısıtlılığı ve ağrı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın neden olduğu şikâyetlerin hafiflemesinde, termal pınar iyileştirmesi önemli bir öneme maliktir. Termal akarsu iyileştirmesi aracılığıyla kronik romatizmalı hasta insanların günlük yaşam kalitesi ve hayat konforu artırılabilmektedir. Doktor kontrolünde gerçekleştirilen banyolar akıbetinde ağrıların yok edilmesi istikametinde fazlasıyla önemli sonuçlar elde edilebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sızıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bitirici terapi faktörü olaraktan sarf edilmektedir.


Ortopedik Marazlıklar

Tekrar Başaranlartermalde var olan termal kaynakların bir başka şifalı bulunduğu hastalık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik hastalıkların iyileştirmesinde, termal su yardımıyla etkili neticeler kazanılabilmektedir. Ortopedik yahut iskelet düzenine yönelik ameliyatlar ardında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan yahut cerrahi müdahalelerden arda kalan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin rehabilitasyonunda termal pınar terapisinin ehemmiyetli yeri mevcuttur. Termal su aracılığıyla kırık noktaların daha kısa vakitte rehabilite edildiği, hastalık sonrası yerleşen fonksiyon kusurlarının onarılabildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman hareketsiz kalınan vaziyetlerin peşinden yapılan hareketli vaziyete getirme rahabilitelerinde patetik akıbetler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Rahatsızlıklar

Suyun sakinleştirici ve sakinleştirici etkisi, rehabilitenin ciddi ehemmiyete sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda artı (pozitif) neticeler elde edilmesini temin etmektedir. Rehabilitasyon ve terapilerin muvaffakiyete ulaşmasında, uygulamaların mevzusunda işini bilen kişilerin kontrolünde yürütülmesinin kritik tesiri bulunmaktadır. Doğru çevresel koşulların sağlanması da muvaffakiyete tesir eden faktörlerin arasında yer almaktadır. Termal pınarın ayrıca, ruhsal bitkinlikler ve ruh (dimağ) yorgunluğu gibi yakınmaların dindirilmesinde yararları mevcuttur.

Cilt Rahatsızlıkları

Hipertermal (40- 42 santigrat derece ısıdaki) akarsularımızın ten yüzeyi üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte toplanma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal değişiklikler, çok fazla deri hastalığının tıbbi terapisine kolaylaştırıcı tesir ibraz etmektedir. Kaplıca akarsularının cilt üstündeki doğruca etkilerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan dolaşımının süratlaştırılmasıdır. Kaplıca kürü sonrasında saç yapısında olumlu değişiklikler, saçların görünümünde ışıldama ve sıhhat, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı 1 yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe ilişkin marazlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni misallerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik etkilerin yanı sıra türlü masaj ve eşi tatbiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında bulunan ıslah edici uygulamalar başarılı bir biçimde yapılmaktadır. Hemipleji (vücudun bir kısmının felci), parapleji (her 2 aşağı bacağın felci) gibi farklı vaziyetlerde şifa verici akıbetler edinilmektedir.

Nefrolojik Hastalıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) rahatsızlıkların terapisinde, termal suyun olumlu derece tesirleri mevcuttur. Termal pınar, molekül ve partikül bulunduran yapısı aracılığıyla böbrekten süzülen kan niceliğinin artmasını sağlamaktadır. Bu artış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) gidişatını artı (pozitif) tesir etmektedir. Termal su, böbrek taşlarının bedenden gönderilmesine; bağırsak marazlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların iyileştirmesine muavin olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir süresince genişleyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların iyileştirmesinde pozitif etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas sancıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde kısıtlık, sonraki zamanlarda ise şekil bozukluklarına yol açan 1 yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri mevcuttur. Termal su, kireçlenme tedavisinde yararlanılan tesirli usüllerin başlangıcında bulunmaktadır. Tüm adı geçenlerin yanı sıra, kas sancıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin azaltılmasında tesirli olmaktadır.

Teneffüs sistemi rahatsızlıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları rahatsızlıkları, türlü tozların ya da kimyevi maddelerin uzun süre teneffüs edilmesiyle açığa çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile ilgili çeşitli marazlıkların iyileştirmesine müteveccih yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder