18 Mayıs 2012 Cuma

Ilıca ve Kaplıca nedir

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifalı pınarları ile ünlü olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden biri olan Başaranlar Termal Otelde hem harika bir dinlenme ile toplanan gerginliğinizi götürürken bir taraftandan kuruluşta (tesiste) olan kısımlarda termal akarsuyun ıslah edici üstünlüğünü farkına varacaksınız.Kuruluş Tc'de termal pınarın bütün salonlarına kadar ulaştırıldığı önde gelen otel olma hususiyeti ile rakiplerine fark atarken gene farksız şekilde Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla hastalıklarınıza iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.İçinde barındırdığı güzellik merkezinin yanı sıra alanında uzman çalışanı ile sizlere en güzel servisi sunmayı hedef edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı pınarının şifa verici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Rahatsızlıklar

Tesiste olan pınarın ve Afyon termal pınarlarının en büyük şifa kaynağı bulunduğu ağrı Romatizmal sorun ve yakınmalardır. Kronik romatizma çeşitleri, hasta kişilerin yaşam niteliğini negatif etkili olan marazlıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket sınırlılığı ve ağrı olarak tesir eden bu marazlığın neden olduğu yakınmaların düşmesinde, termal akarsu terapisi mühim bir duruma ehildir. Termal pınar terapisi aracılığıyla kronik romatizmalı hasta kişilerin gündelik yaşam kalitesi ve yaşam refahı çoğaltılabilmektedir. Doktor denetiminde gerçekleştirilen banyolar neticesinde sancıların giderilmesi istikametinde fazlasıyla önemli neticeler edinebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sancıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bütünleştirici terapi faktörü olaraktan kullanılmaktadır.


Ortopedik Marazlıklar

Yine Başaranlartermalde bulunmakta olan termal kaynakların bir başka şifalı olduğu rahatsızlık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik hastalıkların tedavisinde, termal su yardımıyla etken akıbetler sağlanabilmektedir. Ortopedik yahut iskelet düzenine müteveccih cerrahi müdahaleler sonrasında oluşan eklem tutuklukları, kazalardan yada ameliyatlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin iyileştirmelerinde termal akarsu iyileştirmesinin ehemmiyetli yeri bulunmaktadır. Termal su aracılığıyla kırık noktaların daha fazla kısa zaman diliminde terapi edildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen işlev arızalarının onarılabildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman hareketsiz kalınan durumların peşinden yürütülen canlı (hareketli) vaziyete getirme rahabilitelerinde etkili neticeler sağlanabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun dinlendirici ve sakinleştirici tesiri, rehabilitasyonun hassas ehemmiyete sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların iyileştirmelerinde olumlu derece neticeler kazanılmasını temin etmektedir. Rehabilitasyon ve tedavilerin sonuca ulaşmasında, pratiklerin bahsinde işinin ehli vatandaşların gözetiminde yürütülmesinin kritik etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre koşulların temin edilmesi da muvaffakiyete tesir eden etmenlerin arasında yer almaktadır. Termal akarsuyun ayrıca, ruhi yorgunluklar ve ruh (dimağ) yorgunluğu gibi şikayetlerin yok edilmesinde yararları bulunmaktadır.

Cilt Hastalıkları

Hipertermal (40- 42 ºC sıcaklıktaki) akarsularımızın deri yüzeyi yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte yığılma yolu ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok cilt hastalığının tıbbi tedavisine kolaylaştırıcı tesir sergilemektedir. Kaplıca sularının ten üstündeki doğrudan doğruya etkilerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun hızlandırılmasıdır. Kaplıca kürü sonrasında saç yapısında pozitif farklılıklar, saçların görünüşünde ışıldama ve esenlik, deri görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı 1 yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Rahatsızlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve gerginliğe ilişkin rahatsızlıkların terapisinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin ilavinde çeşitli masaj ve eşi tatbiklerin entegrasyonu ile ‘Wellness’ kapsamında bulunmakta olan ıslah edici uygulamalar muvaffakiyetli 1 biçimde gerçekleştirilmektedir. Hemipleji (bedenin bir kısmının felci), parapleji (her iki alt bacağın felci) gibi değişik vaziyetlerde tedavi edici akıbetler elde edilmektedir.

Nefrolojik Marazlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) marazlıkların terapisinde, termal pınarın artı (pozitif) etkileri mevcuttur. Termal pınar, molekül ve partikül bulunduran yapısı yardımıyla böbrekten süzülen kan ölçüsünün çoğalmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) sürecini olumlu derece tesir etmektedir. Termal su, böbrek taşlarının vücuttan atılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi marazlıkların terapisine yardımcı olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin rahatsızlıkların tedavisinde artı (pozitif) tesirleri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas sancıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde kısıtlık, gelecek dönemlerde ise şekil biçimsizlilklerine yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal pınar, kireçlenme tedavisinde menfaatlenilen tesirli metotların başlangıcında yer almaktadır. Bütün bahsi geçenlerin ilavinde, kas acıları (miyalji) ve siyatik rahatsızlıklarının eksiltilmesinde patetik olmaktadır.

Solunum sistemi hastalıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları marazlıkları, çeşitli tozların ya da kimyasal maddelerin uzun vakit teneffüs edilmesiyle ortaya çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile ilgili çeşitli marazlıkların terapisine müteveccih yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder