19 Mayıs 2012 Cumartesi

Termal su Ve Faydaları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifalı pınarları ile tanınmış olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir dinlenme ile yığılan gerginliğinizi düşürürken 1 yönden kuruluşta (tesiste) olan bölümlerde termal pınarın tedavi edici kuvvetini hissedeceksiniz.Kuruluş Türkiye cumhuriyetinde termal suyun tüm salonlarına kadar eriştirildiği başta gelen otel olma hususiyeti ile rakiplerine fark atarken gene aynı biçimde Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla ağrılarınıza iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.Bünyesinde sundurduğu güzellik salonunun yanı sıra alanında işinin ehli ekibi ile sizlere en güzel servisi sunmayı amaç edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı suyunun şifa verici özelliklerini aşağı yukarı sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Rahatsızlıklar

Tesiste var olan suyun ve Afyon termal pınarlarının en büyük iyileştirici bir kaynağı bulunduğu hastalık Romatizmal sorun ve yakınmalardır. Kronik romatizma çeşitleri, hastaların yaşam vasfını olumsuz etkili olan marazlıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket kısıtlılığı ve sancı olarak etki eden bu marazlığın neden olduğu yakınmaların eksilmesinde, termal su iyileştirmesi önemli bir öneme maliktir. Termal su iyileştirmesi sayesinde kronik romatizmalı hastaların günlük hayat standardı ve hayat konforu çoğaltılabilmektedir. Hekim idaresinde yapılan banyolar akıbetinde sancıların dindirilmesi doğrultusunda fazlasıyla ehemmiyetli sonuçlar kazanılabilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bütünleştirici terapi ögesi olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Gene Başaranlartermalde olan termal kaynakların bir diğer şifalı bulunduğu hastalık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların terapisinde, termal akarsu vesilesiyle etkili sonuçlar kazanılabilmektedir. Ortopedik veya iskelet sistemine müteveccih operasyonlar ardında teşekkül eden eklem tutuklukları, kazalardan yada cerrahi müdahalelerden arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal akarsu tedavisinin mühim yeri mevcuttur. Termal pınar vesilesiyle kırıkların daha kısa zaman diliminde rehabilite edildiği, hastalık sonrası yerleşen işlev arızalarının onarılabildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman durağan kalınan hallerin arkasından yürütülen hareketli duruma getirme iyileştirmelerinde etken akıbetler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Hastalıklar

Suyun rahata kavuşturucu ve dinlendirici tesiri, rehabilitenin ciddi itibara sahip bulunduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda artı (pozitif) neticeler edinilmesini karşılamaktadır. Rehabilitasyon ve tedavilerin sonuca erişmesinde, pratiklerin mevzusunda işini bilen kişilerin kontrolünde uygulanmasının ciddi etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre şartların karşılanması da başarıya tesir eden etkenlerin arasında yer almaktadır. Termal pınarın ayrıca, ruhi bitkinlikler ve ruh (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin dindirilmesinde yararları bulunmaktadır.

Ten Marazlıkları

Hipertermal (kırk- 42 ºC ısıdaki) sularımızın ten yüzeyi yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de tende yığılma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal değişiklikler, çok fazla cilt hastalığının tıbbi terapisine olanak tanıyıcı tesir göstermektedir. Ilıca akarsularının deri üstündeki doğruca etkilerinden en mühimi yüzeysel kan dolanımının hız kazandırılmasıdır. Kaplıca kürü ardında saç yapısında olumlu değişiklikler, saçların görünümünde ışıldama ve sıhhat, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı 1 hayat takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe ilişkin hastalıkların tedavisinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi umimi stres bozukluklarında balneolojik etkilerin yanı sıra çeşitli masaj ve eşi tatbiklerin entegrasyonu ile ‘Wellness’ alanında var olan tedavi edici uygulamalar muvaffakiyetli 1 şekilde yapılmaktadır. Hemipleji (bedenin 1 tarafının felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi farklı durumlarda tedavi edici neticeler alınmaktadır.

Nefrolojik Hastalıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) hastalıkların iyileştirmesinde, termal suyun pozitif tesirleri bulunmaktadır. Termal su, molekül ve partikül bulunduran yapısı vesilesiyle böbrekten süzülen kan niceliğinin artmasını sağlamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) gidişatını olumlu tesir etmektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının vücuttan yollanmasına; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi marazlıkların tedavisine muavin olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal akarsuyun, sinir boyunca genişleyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin hastalıkların iyileştirmesinde olumlu derece tesirleri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas sancıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde tutukluk, ileriki dönemlerde ise biçim bozukluklarına yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri bulunmaktadır. Termal akarsu, kireçlenme iyileştirmesinde faydalanılan etkili metotların başında yer almaktadır. Tüm adı geçenlerin ilavinde, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik rahatsızlıklarının düşürtülmesinde patetik olmaktadır.

Solunum sistemi hastalıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları hastalıkları, türlü tozların veya kimyasal maddelerin uzun vakit solunmasıyla ortaya çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisine yönelik yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder