18 Mayıs 2012 Cuma

Gazlıgöl termal

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifa kaynağı akarsuları ile ünlü olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem harika 1 tatil ile biriken stresinizi götürürken 1 yerden tesiste var olan departmanlarda termal pınarın iyileştirici üstünlüğünü sezeceksiniz.Tesis Türkiye cumhuriyetinde termal akarsuyun bütün gözlerine dek yetiştirildiği birinci otel olma hususiyeti ile hasımlarına fark atarken tekrar farksız biçimde Başaranlartermal'de tatbik edilen kür ve seanslarla hastalıklarınıza iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.Bünyesinde barındırdığı güzellik merkezinin yanı sıra alanında işini bilen elamanı ile sizlere en kaliteli servisi arzetmeyi amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı akarsuyunun şifa verici özelliklerini aşağı yukarı sıralayabiliriz:


Romatizmal Rahatsızlıklar

Tesiste olan suyun ve Afyon termal pınarlarının en büyük tedavi kaynağı bulunduğu dert Romatizmal ağrı ve yakınmalardır. Kronik romatizma cinsleri, hasta kişilerin hayat niteliğini olumsuz etkileyen rahatsızlıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket kısıtlılığı ve sızı olaraktan tesir eden bu marazlığın niçin bulunduğu şikâyetlerin azaltılmasında, termal pınar iyileştirmesi ehemmiyetli 1 yere sahiptir. Termal su iyileştirmesi yardımıyla kronik romatizmalı hasta kişilerin gündelik hayat kalitesi ve yaşam refahı artırılabilmektedir. Hekim sorumluluğunda yapılan yıkanmalar neticesinde sızıların dindirilmesi yönünde aşırı önemli sonuçlar sağlanabilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bitirici iyileştirme faktörü olaraktan değerlendirilmektedir.


Ortopedik Marazlıklar

Yine Başaranlartermalde bulunmakta olan termal pınarların bir başka şifalı bulunduğu rahatsızlık ise ortopedik rahatsızlıklardır.Ortopedik hastalıkların tedavisinde, termal pınar vesilesiyle patetik sonuçlar edinilebilmektedir. Ortopedik yada iskelet düzenine yönelik operasyonlar sonrasında oluşan eklem tutuklukları, kazalardan yahut operasyonlardan artan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal su tedavisinin mühim yeri bulunmaktadır. Termal su vesilesiyle kırık yerlerin daha çok kısa vakitte iyileştirildiği, marazlık sonrası yerleşen fonksiyon arızalarının onarılabildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun vakit hareketsiz kalınan hallerin ardından yapılan hareketli duruma getirme rahabilitelerinde tesirli akıbetler edinilebilmektedir.

Nörolojik Hastalıklar

Suyun rahata kavuşturucu ve sakinleştirici tesiri, rehabilitasyonun kritik itibara sahip bulunduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda olumlu neticeler kazanılmasını karşılamaktadır. Rehabilitasyon ve tedavilerin muvaffakiyete erişmesinde, pratiklerin bahsinde işinin ehli insanların sorumluluğunda uygulanmasının ciddi etkisi bulunmaktadır. Doğru çevresel şartların temin edilmesi da başarıya tesir eden etkenlerin içinde yer almaktadır. Termal akarsuyun ayrı olarak, ruhi bitkinlikler ve ruh (dimağ) yorgunluğu gibi şikayetlerin yok edilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Cilt Rahatsızlıkları

Hipertermal (40- 42 santigrat derece hararetteki) sularımızın cilt üstü yüzünden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de tende toplanma yolu ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok ten rahatsızlığının tıbbi iyileştirmesine kolaylaştırıcı tesir göstermektedir. Kaplıca pınarlarının cilt üstündeki doğrudan doğruya etkilerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan dolanımının süratlaştırılmasıdır. Ilıca kürü ardında saç yapısında olumlu farklılıklar, saçların görünümünde parlaklık ve esenlik, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı bir yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Rahatsızlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese ilişkin marazlıkların tedavisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik etkilerin ilavinde çeşitli masaj ve emsali pratiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında olan iyileştirici uygulamalar muvaffakiyetli 1 şekilde ifa edilmektedir. Hemipleji (bedenin bir bölümünün felci), parapleji (her 2 aşağı bacağın felci) gibi farklı vaziyetlerde tedavi edici neticeler edinilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) marazlıkların iyileştirmesinde, termal akarsuyun pozitif tesirleri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül ihtiva eden bünyesi aracılığıyla böbrekten arıtılan kan miktarının çoğalmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını olumlu derece tesir etmektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının bedenden yollanmasına; bağırsak marazlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların iyileştirmesine yardımcı olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin hastalıkların terapisinde artı (pozitif) etkileri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas sancıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki zamanlarda ise şekil biçimsizlilklerine yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri mevcuttur. Termal akarsu, kireçlenme tedavisinde menfaatlenilen etkili yöntemlerin başında bulunmaktadır. Bütün adı geçenlerin ilavinde, kas sancıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin düşürtülmesinde patetik olmaktadır.

Teneffüs sistemi marazlıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları marazlıkları, türlü tozların ya da kimyasal maddelerin uzun zaman teneffüs edilmesiyle ortaya çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar türlü rahatsızlıkların terapisine müteveccih yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder