18 Mayıs 2012 Cuma

Termal hotel

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifalı suları ile meşhur olan Afyon’un en gözde termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem güzel 1 tatil ile yığılan stresinizi atarken 1 yandan tesiste var olan bölümlerde termal suyun iyileştirici üstünlüğünü sezeceksiniz.Kuruluş Tc'de termal akarsuyun tüm gözlerine dek yetiştirildiği ilk otel olma hususiyeti ile rakiplerine açık ara fark atarken gene aynı tarzda Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla hastalıklarınıza şifa kaynağı olmaktadır.Bünyesinde barındırdığı güzellik merkezinin yanı sıra sahasında işinin ehli ekibi ile sizlere en kaliteli hizmeti sunmayı istihdaf eden Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı akarsuyunun ıslah edici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste bulunmakta olan pınarın ve Afyon termal pınarlarının en büyük şifalı olduğu ağrı Romatizmal sorun ve yakınmalardır. Kronik romatizma çeşitleri, hasta bireylerin yaşam niteliğini olumsuz etkileyen marazlıkların başında gelmektedir. Çoğunlukla hareket kısıtlılığı ve sancı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın niçin bulunduğu şikâyetlerin eksilmesinde, termal akarsu terapisi mühim bir duruma ehildir. Termal su iyileştirmesi vesilesiyle kronik romatizmalı hasta kişilerin gündelik yaşam standardı ve yaşam huzuru artırılabilmektedir. Hekim sorumluluğunda gerçekleştirilen banyolar neticesinde ağrıların çözülmesi istikametinde aşırı önemli akıbetler kazanılabilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sızıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bitirici tedavi faktörü olaraktan kullanılmaktadır.


Ortopedik Marazlıklar

Yine Başaranlartermalde olan termal pınarların bir başka şifalı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik hastalıkların terapisinde, termal pınar aracılığıyla patetik akıbetler edinilebilmektedir. Ortopedik ya da iskelet yapısına müteveccih cerrahi müdahaleler sonrasında teşekkül eden eklem tutuklukları, kazalardan ya da cerrahi müdahalelerden kalan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin rehabilitasyonunda termal su tedavisinin mühim yeri bulunmaktadır. Termal pınar sayesinde kırık yerlerin daha çok kısa sürede rehabilite edildiği, marazlık sonrası yerleşen işlev noksanlıklarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun zaman hareketsiz kalınan vaziyetlerin arkasından yapılan hareketli hale getirme terapilerinde etken sonuçlar sağlanabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun rahatlatıcı ve sakinleştirici tesiri, rehabilitasyonun ciddi ehemmiyete sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların rehabilitasyonunda olumlu neticeler elde edilmesini sağlamaktadır. Rehabilitasyon ve terapilerin başarıya varmasında, uygulamaların konusunda işini bilen vatandaşların gözetiminde yürütülmesinin ciddi tesiri mevcuttur. Doğru çevresel koşulların sağlanması da muvaffakiyete tesir eden etmenlerin içinde yer almaktadır. Termal suyun ayrı olarak, ruhi yorgunluklar ve zihin (dimağ) bitkinliği gibi şikayetlerin yok edilmesinde faydaları mevcuttur.

Cilt Marazlıkları

Hipertermal (40- kırkiki ºC hararetteki) pınarlarımızın cilt üstü üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de tende yığılma yöntemi ile gerçekleştirdiği fiziko-kimyasal değişiklikler, çok fazla deri rahatsızlığının tıbbi terapisine kolaylaştırıcı tesir göstermektedir. Kaplıca akarsularının ten üstündeki direkt tesirlerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun çabuklaştırılmasıdır. Kaplıca kürü ardında saç yapısında artı (pozitif) farklılıklar, saçların görünüşünde parlaklık ve esenlik, deri görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı bir hayat takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese bağlı rahatsızlıkların terapisinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik etkilerin ilavinde türlü masaj ve benzeri tatbiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında var olan tedavi edici uygulamalar başarılı 1 şekilde uygulanmaktadır. Hemipleji (bedenin 1 tarafının felci), parapleji (her 2 aşağı bacağın felci) gibi değişik hallerde ıslah edici neticeler alınmaktadır.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) marazlıkların iyileştirmesinde, termal akarsuyun artı (pozitif) tesirleri mevcuttur. Termal akarsu, molekül ve partikül içeren bünyesi sayesinde böbrekten süzülen kan miktarının fazlalaşmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) sürecini olumlu derece etkilemektedir. Termal pınar, böbrek taşlarının vücuttan gönderilmesine; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların tedavisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir boyunca büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı hastalıkların tedavisinde artı (pozitif) etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas sızıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde tutukluk, gelecek zamanlarda ise şekil biçimsizlilklerine yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri mevcuttur. Termal akarsu, kireçlenme tedavisinde faydalanılan tesirli metotların başında yer almaktadır. Bütün bunların ilavinde, kas sızıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının azaltılmasında patetik olmaktadır.

Teneffüs sistemi hastalıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları, türlü tozların ya da kimyevi maddelerin uzun vakit solunmasıyla açığa çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakalı çeşitli marazlıkların iyileştirmesine müteveccih faydaları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder