18 Mayıs 2012 Cuma

Termal sular ve yararları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifa kaynağı suları ile tanınmış olan Afyon’un en gözde termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem harika 1 tatil ile toplanan stresinizi düşürürken bir yandan kuruluşta (tesiste) bulunan kısımlarda termal pınarın ıslah edici gücünü fark edeceksiniz.Tesis Türkiye cumhuriyetinde termal pınarın bütün odalarına dek yetiştirildiği ilk otel olma hususiyeti ile hasımlarına fark atarken yine aynı şekilde Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla hastalıklarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.Yapısında sakladığı güzellik salonunun yanı sıra alanında işinin ehli personeli ile size en kaliteli servisi arzetmeyi amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı suyunun şifa verici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste olan suyun ve Afyon termal sularının en büyük şifalı bulunduğu sorun Romatizmal ağrı ve dertlerdir. Kronik romatizma cinsleri, hasta kişilerin hayat kalitesini menfi etkili olan hastalıkların başında gelmektedir. Çoğunlukla hareket kısıtlılığı ve ağrı olaraktan etki eden bu marazlığın niçin olduğu şikâyetlerin azaltılmasında, termal akarsu iyileştirmesi mühim bir yere maliktir. Termal akarsu terapisi yardımıyla kronik romatizmalı hasta insanların günlük hayat standardı ve hayat rahatlığı yükseltilebilmektedir. Hekim kontrolünde edinilen banyolar sonucunda sancıların yok edilmesi yönünde aşırı boyutta mühim akıbetler edinebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sancıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise tamamlayıcı terapi faktörü olaraktan sarf edilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Tekrar Başaranlartermalde bulunmakta olan termal suların bir başka tedavi kaynağı olduğu hastalık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların terapisinde, termal akarsu sayesinde tesirli neticeler kazanılabilmektedir. Ortopedik veya iskelet yapısına yönelik operasyonlar daha sonrasında teşekkül eden eklem kasıklıkları, kazalardan veya operasyonlardan artan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal su tedavisinin mühim yeri bulunmaktadır. Termal akarsu aracılığıyla kırıkların daha fazla kısa zamanda iyileştirildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen işlev bozukluklarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun vakit hareketsiz kalınan vaziyetlerin peşinden yapılan canlı (hareketli) duruma getirme rahabilitelerinde tesirli akıbetler edinilebilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun sakinleştirici ve sakinleştirici tesiri, rehabilitenin kritik ehemmiyete sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların iyileştirmelerinde olumlu derece akıbetler elde edilmesini karşılamaktadır. Rehabilitasyon ve tedavilerin muvaffakiyete ulaşmasında, tatbiklerin konusunda profesyonel kimselerin kontrolünde yürütülmesinin ciddi etkisi mevcuttur. Doğru çevresel koşulların temin edilmesi da sonuca etki eden etmenlerin arasında bulunmaktadır. Termal pınarın ayrıca, zihinsel yorgunluklar ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi dertlerin yok edilmesinde faydaları mevcuttur.

Deri Marazlıkları

Hipertermal (40- 42 ºC sıcaklıktaki) akarsularımızın ten üstü üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de tende toplanma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok ten marazlılığının tıbbi terapisine olanak tanıyıcı etki ibraz etmektedir. Kaplıca pınarlarının ten üstündeki doğrudan doğruya etkilerinden en mühimi yüzeysel kan sirkülasyonunun hızlandırılmasıdır. Kaplıca kürü daha sonrasında saç yapısında olumlu derece farklılıklar, saçların görünümünde parlaklık ve sağlık, deri görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı bir hayat sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Rahatsızlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe ilişkin rahatsızlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin ilavinde türlü masaj ve benzeri uygulamaların bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında olan iyileştirici uygulamalar muvaffakiyetli bir biçimde ifa edilmektedir. Hemipleji (bedenin bir tarafının felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi farklı durumlarda şifa verici sonuçlar alınmaktadır.

Nefrolojik Marazlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) rahatsızlıkların tedavisinde, termal pınarın olumlu derece etkileri bulunmaktadır. Termal su, molekül ve partikül içeren bünyesi vesilesiyle böbrekten arıtılan kan niceliğinin çoğalmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) aşamasını olumlu derece etkilemektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının bedenden çıkarılmasına; bağırsak marazlıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların tedavisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir süresince genişleyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin rahatsızlıkların iyileştirmesinde pozitif etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde tutukluk, gelecek zamanlarda ise biçim bozukluklarına yol açan bir yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri mevcuttur. Termal pınar, kireçlenme terapisinde yararlanılan tesirli usüllerin başında bulunmaktadır. Tüm bahsi geçenlerin ilavinde, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının hafifletilmesinde etken olmaktadır.

Solunum sistemi marazlıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları hastalıkları, çeşitli tozların veya kimyevi maddelerin uzun süre solunmasıyla ortaya çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakalı türlü marazlıkların iyileştirmesine yönelik faydaları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder