18 Mayıs 2012 Cuma

Ilıca ve Kaplıca nedir

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifalı pınarları ile tanınmış olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş 1 dinlenme ile yığılan stresinizi atarken bir yerden tesiste olan bölümlerde termal suyun iyileştirici gücünü anlayacaksınız.Kuruluş Türkiye cumhuriyetinde termal akarsuyun tüm salonlarına kadar ulaştırıldığı birinci otel olma hususiyeti ile çekişmekte olduklarına açık ara fark atarken tekrar aynı biçimde Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla ağrılarınıza şifa kaynağı olmaktadır.Yapısında barındırdığı güzellik salonunun ilavinde sahasında işini bilen personeli ile size en iyi ihtimamı takdim etmeyi istihdaf eden Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı akarsuyunun ıslah edici özelliklerini aşağı yukarı sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste bulunmakta olan suyun ve Afyon termal pınarlarının en büyük tedavi kaynağı var olduğu hastalık Romatizmal hastalık ve dertlerdir. Kronik romatizma cinsleri, hasta insanların yaşam niteliğini olumsuz etkili olan marazlıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket sınırlılığı ve ağrı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın neden var olduğu yakınmaların eksilmesinde, termal su tedavisi önemli bir duruma sahiptir. Termal pınar terapisi sayesinde kronik romatizmalı hasta insanların günlük hayat kalitesi ve yaşam konforu yükseltilebilmektedir. Doktor denetiminde gerçekleştirilen yıkanmalar neticesinde acıların yok edilmesi yönünde aşırı boyutta önemli akıbetler sağlanabilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sancıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem marazlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bitirici tedavi faktörü olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Hastalıklar

Gene Başaranlartermalde bulunan termal suların bir başka iyileştirici bir kaynağı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik marazlıkların terapisinde, termal pınar sayesinde etken neticeler sağlanabilmektedir. Ortopedik yahut iskelet yapısına yönelik cerrahi müdahaleler ardında meydana gelen eklem tutuklukları, kazalardan ya da cerrahi müdahalelerden artan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin rehabilitasyonunda termal akarsu iyileştirmesinin önemli yeri bulunmaktadır. Termal pınar yardımıyla kırıkların daha çok kısa vakitte tedavi edildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen fonksiyon kusurlarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun vakit durağan kalınan hallerin ardından yürütülen hareketli vaziyete getirme terapilerinde etkili akıbetler edinilebilmektedir.

Nörolojik Rahatsızlıklar

Suyun sakinleştirici ve rahata kavuşturucu tesiri, rehabilitasyonun ciddi ehemmiyete sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda olumlu derece sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. İyileştirme ve tedavilerin sonuca erişmesinde, tatbiklerin mevzusunda uzman kimselerin kontrolünde uygulanmasının ciddi etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre koşulların temin edilmesi da başarıya tesir eden etmenlerin içinde bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrı olarak, zihinsel yorgunluklar ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi şikayetlerin giderilmesinde faydaları mevcuttur.

Deri Rahatsızlıkları

Hipertermal (40- 42 santigrat derece hararetteki) sularımızın ten yüzeyi üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de tende yığılma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal değişiklikler, birçok deri hastalığının tıbbi tedavisine olanak tanıyıcı tesir sergilemektedir. Kaplıca pınarlarının cilt üstündeki doğruca etkilerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan dolanımının hız kazandırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında olumlu derece farklılıklar, saçların görünümünde parlaklık ve sağlık, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı bir hayat sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve gerginliğe bağlı marazlıkların terapisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik etkilerin yanı sıra çeşitli masaj ve eşi uygulamaların bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında olan tedavi edici uygulamalar muvaffakiyetli 1 tarzda gerçekleştirilmektedir. Hemipleji (bedenin bir kısmının felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi farklı vaziyetlerde tedavi edici sonuçlar edinilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) marazlıkların iyileştirmesinde, termal pınarın olumlu derece etkileri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül bulunduran yapısı yardımıyla böbrekten arıtılan kan niceliğinin artmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) gidişatını artı (pozitif) tesir etmektedir. Termal su, böbrek taşlarının vücuttan atılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların iyileştirmesine yardımcı olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir süresince dağılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin rahatsızlıkların tedavisinde olumlu derece tesirleri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde kısıtlık, gelecek dönemlerde ise biçim biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri bulunmaktadır. Termal su, kireçlenme tedavisinde menfaatlenilen etkili yöntemlerin başlangıcında yer almaktadır. Tüm bahsi geçenlerin yanı sıra, kas acıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının hafifletilmesinde patetik olmaktadır.

Teneffüs sistemi marazlıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları, türlü tozların yahut kimyevi maddelerin uzun süre teneffüs edilmesiyle ortaya çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakalı çeşitli hastalıkların tedavisine yönelik yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder