18 Mayıs 2012 Cuma

Termal suyun faydaları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifalı pınarları ile meşhur olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir tatil ile toplanan stresinizi atarken 1 taraftandan kuruluşta (tesiste) bulunmakta olan departmanlarda termal akarsuyun tedavi edici üstünlüğünü farkına varacaksınız.Kuruluş Türkiyede termal suyun tüm gözlerine dek eriştirildiği başta gelen otel olma hususiyeti ile hasımlarına fark atarken yine farksız biçimde Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla ağrılarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.İçinde sakladığı güzellik merkezinin ilavinde alanında profesyonel ekibi ile size en iyi ihtimamı sunmayı istihdaf eden Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı pınarının iyileştirici özelliklerini aşağı yukarı sıralayabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste olan akarsuyun ve Afyon termal sularının en büyük şifa kaynağı olduğu ağrı Romatizmal dert ve şikayetlerdir. Kronik romatizma çeşitleri, hasta insanların yaşam niteliğini negatif etkileyen marazlıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket sınırlılığı ve sancı olaraktan tesir eden bu marazlığın neden olduğu yakınmaların hafiflemesinde, termal su terapisi ehemmiyetli bir yere ehildir. Termal akarsu terapisi sayesinde kronik romatizmalı hasta insanların günlük hayat standardı ve yaşam rahatlığı çoğaltılabilmektedir. Hekim idaresinde gerçekleştirilen banyolar akıbetinde sızıların yok edilmesi istikametinde fazlasıyla mühim sonuçlar kazanılabilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sızıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise tamamlayıcı tedavi faktörü olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Gene Başaranlartermalde bulunan termal pınarların bir diğer şifalı olduğu rahatsızlık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik marazlıkların terapisinde, termal su sayesinde etkili sonuçlar elde edilmektedir. Ortopedik veya iskelet sistemine müteveccih cerrahi müdahaleler sonrasında meydana gelen eklem kasıklıkları, kazalardan yahut operasyonlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal pınar tedavisinin mühim yeri bulunmaktadır. Termal pınar vesilesiyle kırıkların daha kısa sürede tedavi edildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen fonksiyon bozukluklarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun vakit durağan kalınan hallerin peşinden yapılan hareketli vaziyete getirme rahabilitelerinde etkili neticeler edinilebilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun dinlendirici ve sakinleştirici etkisi, rehabilitasyonun hassas itibara sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda pozitif sonuçlar edinilmesini temin etmektedir. Rehabilitasyon ve tedavilerin sonuca varmasında, tatbiklerin bahsinde işini bilen vatandaşların idaresinde yürütülmesinin kritik tesiri bulunmaktadır. Doğru çevre koşulların sağlanması da sonuca tesir eden etmenlerin arasında bulunmaktadır. Termal suyun ayrıca, ruhi yorgunluklar ve ruh (dimağ) yorgunluğu gibi dertlerin yok edilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Cilt Hastalıkları

Hipertermal (40- 42 santigrat derece hararetteki) sularımızın cilt yüzeyi yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de ciltte toplanma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok deri rahatsızlığının tıbbi tedavisine olanak tanıyıcı tesir ibraz etmektedir. Ilıca akarsularının deri üstündeki doğruca tesirlerinden en mühimi yüzeysel kan dolaşımının çabuklaştırılmasıdır. Kaplıca kürü daha sonrasında saç yapısında pozitif farklılıklar, saçların görünüşünde parlaklık ve sıhhat, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı bir yaşam takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve strese bağlı rahatsızlıkların terapisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi umimi stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin yanı sıra çeşitli masaj ve eşi pratiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında var olan tedavi edici uygulamalar muvaffakiyetli 1 şekilde ifa edilmektedir. Hemipleji (vücudun bir tarafının felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi değişik vaziyetlerde tedavi edici sonuçlar elde edilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) hastalıkların iyileştirmesinde, termal pınarın artı (pozitif) etkileri mevcuttur. Termal akarsu, molekül ve partikül bulunduran bünyesi aracılığıyla böbrekten arıtılan kan miktarının fazlalaşmasını karşılamaktadır. Bu artış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) aşamasını olumlu derece etkilemektedir. Termal su, böbrek taşlarının bedenden çıkarılmasına; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal akarsuyun, sinir süresince büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin rahatsızlıkların tedavisinde artı (pozitif) etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde kısıtlık, sonraki zamanlarda ise biçim bozukluklarına yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri bulunmaktadır. Termal akarsu, kireçlenme terapisinde faydalanılan etkili yöntemlerin başında yer almaktadır. Bütün adı geçenlerin ilavinde, kas sızıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin düşürtülmesinde tesirli olmaktadır.

Teneffüs sistemi rahatsızlıkları

Termal pınarın; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları marazlıkları, türlü tozların ya da kimyasal maddelerin uzun süre solunmasıyla ortaya çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakalı türlü hastalıkların tedavisine yönelik faydaları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder