18 Mayıs 2012 Cuma

Termal sular ve yararları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifa kaynağı suları ile tanınmış olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden biri olan Başaranlar Termal Otelde hem harika bir dinlenme ile yığılan gerginliğinizi düşürürken 1 yandan tesiste bulunmakta olan departmanlarda termal akarsuyun iyileştirici gücünü farkına varacaksınız.Kuruluş Türkiye cumhuriyetinde termal akarsuyun bütün odalarına denli ulaştırıldığı başta gelen otel olma özelliği ile çekişmekte olduklarına fark atarken yine farksız tarzda Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla hastalıklarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.İçerisinde barındırdığı güzellik salonunun ilavinde alanında işinin ehli çalışanı ile sizlere en kaliteli servisi arzetmeyi amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı akarsuyunun şifa verici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Rahatsızlıklar

Tesiste bulunan akarsuyun ve Afyon termal sularının büyük şifalı var olduğu ağrı Romatizmal sorun ve şikayetlerdir. Kronik romatizma cinsleri, hasta kişilerin hayat niteliğini olumsuz etkileyen marazlıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket kısıtlılığı ve sızı olarak tesir eden bu hastalığın niçin var olduğu şikâyetlerin hafiflemesinde, termal pınar iyileştirmesi ehemmiyetli bir mahale ehildir. Termal pınar tedavisi vesilesiyle kronik romatizmalı hasta insanların günlük yaşam standardı ve yaşam refahı yükseltilebilmektedir. Doktor kontrolünde yapılan banyolar neticesinde sancıların çözülmesi doğrultusunda aşırı önemli sonuçlar edinebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise tamamlayıcı tedavi ögesi olarak değerlendirilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Gene Başaranlartermalde bulunan termal suların bir başka tedavi kaynağı olduğu rahatsızlık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların iyileştirmesinde, termal pınar vesilesiyle etken akıbetler edinilebilmektedir. Ortopedik ya da iskelet yapısına yönelik operasyonlar daha sonrasında oluşan eklem kasıklıkları, kazalardan ya da ameliyatlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin iyileştirmelerinde termal pınar iyileştirmesinin önemli yeri bulunmaktadır. Termal pınar sayesinde kırık yerlerin daha fazla kısa sürede terapi edildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen fonksiyon arızalarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun zaman hareketsiz kalınan hallerin peşinden yürütülen canlı (hareketli) duruma getirme tedavilerinde tesirli neticeler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun rahatlatıcı ve rahatlatıcı tesiri, rehabilitasyonun ciddi öneme sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların iyileştirmelerinde olumlu neticeler elde edilmesini temin etmektedir. İyileştirme ve tedavilerin başarıya erişmesinde, uygulamaların mevzusunda işini bilen vatandaşların denetiminde yürütülmesinin kritik tesiri bulunmaktadır. Doğru çevresel koşulların sağlanması da muvaffakiyete tesir eden faktörlerin arasında yer almaktadır. Termal suyun ayrı olarak, ruhsal bitkinlikler ve ruh (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin giderilmesinde faydaları mevcuttur.

Cilt Rahatsızlıkları

Hipertermal (kırk- kırkiki santigrat derece ısıdaki) pınarlarımızın deri yüzeyi üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de deride yığılma yöntemi ile meydana getirdiği fiziko-kimyasal değişiklikler, çok fazla ten rahatsızlığının tıbbi iyileştirmesine kolaylaştırıcı tesir göstermektedir. Ilıca pınarlarının deri üstündeki doğrudan doğruya etkilerinden en mühimi yüzeysel kan dolanımının hız kazandırılmasıdır. Ilıca kürü sonrasında saç yapısında artı (pozitif) değişiklikler, saçların görünüşünde ışıldama ve esenlik, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı 1 hayat sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese ilişkin marazlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin yanı sıra türlü masaj ve eşi uygulamaların bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ kapsamında olan şifa verici uygulamalar muvaffakiyetli 1 tarzda yapılmaktadır. Hemipleji (vücudun bir yerinin felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi değişik durumlarda tedavi edici akıbetler elde edilmektedir.

Nefrolojik Marazlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) marazlıkların terapisinde, termal pınarın pozitif tesirleri mevcuttur. Termal pınar, molekül ve partikül ihtiva eden bünyesi vesilesiyle böbrekten süzülen kan ölçüsünün artmasını sağlamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) aşamasını olumlu derece tesir etmektedir. Termal pınar, böbrek taşlarının bedenden yollanmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların terapisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir boyunca büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin hastalıkların terapisinde pozitif etkileri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas sancıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde kısıtlık, sonraki vakitlerde ise şekil biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma marazlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri bulunmaktadır. Termal su, kireçlenme iyileştirmesinde kullanılan tesirli yöntemlerin başında bulunmaktadır. Bütün adı geçenlerin yanı sıra, kas sancıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının azaltılmasında patetik olmaktadır.

Teneffüs sistemi hastalıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları rahatsızlıkları, çeşitli tozların veya kimyasal maddelerin uzun süre teneffüs edilmesiyle meydana çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar çeşitli marazlıkların terapisine müteveccih faydaları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder