19 Mayıs 2012 Cumartesi

Termal suyun faydaları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifa kaynağı pınarları ile ünlü olan Afyon’un en gözde termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem harika 1 tatil ile toplanan gerginliğinizi düşürürken bir yönden kuruluşta (tesiste) bulunmakta olan kesimlerde termal pınarın iyileştirici üstünlüğünü farkına varacaksınız.Kuruluş Türkiyede termal pınarın bütün odalarına kadar yetiştirildiği birinci otel olma özelliği ile rakiplerine fark atarken tekrar farksız biçimde Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla dertlerinize iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.İçinde barındırdığı güzellik merkezinin yanı sıra sahasında profesyonel elamanı ile sizlere en kaliteli özeni sunmayı amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı pınarının ıslah edici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste bulunmakta olan akarsuyun ve Afyon termal sularının en büyük iyileştirici bir kaynağı olduğu ağrı Romatizmal hastalık ve şikayetlerdir. Kronik romatizma çeşitleri, hasta kişilerin hayat vasfını negatif tesir eden hastalıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket sınırlılığı ve ağrı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın neden var olduğu şikâyetlerin eksilmesinde, termal su iyileştirmesi ehemmiyetli bir öneme ehildir. Termal pınar iyileştirmesi aracılığıyla kronik romatizmalı hasta bireylerin günlük hayat standardı ve yaşam huzuru yükseltilebilmektedir. Hekim kontrolünde gerçekleştirilen banyolar neticesinde sızıların dindirilmesi doğrultusunda fazlasıyla önemli neticeler edinebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bütünleştirici tedavi ögesi olarak kullanılmaktadır.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Yine Başaranlartermalde var olan termal pınarların bir başka şifa kaynağı bulunduğu rahatsızlık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik hastalıkların terapisinde, termal akarsu sayesinde tesirli sonuçlar kazanılabilmektedir. Ortopedik veya iskelet düzenine müteveccih cerrahi müdahaleler ardında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan ya da operasyonlardan arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal akarsu iyileştirmesinin mühim yeri bulunmaktadır. Termal su vesilesiyle kırık noktaların daha çok kısa vakitte tedavi edildiği, marazlık sonrası yerleşen görev kusurlarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman durağan kalınan vaziyetlerin arkasından yapılan hareketli hale getirme iyileştirmelerinde etken neticeler sağlanabilmektedir.

Nörolojik Hastalıklar

Suyun dinlendirici ve rahata kavuşturucu etkisi, rehabilitenin hassas ehemmiyete sahip bulunduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların iyileştirmelerinde artı (pozitif) sonuçlar elde edilmesini temin etmektedir. Rehabilitasyon ve tedavilerin başarıya varmasında, tatbiklerin konusunda uzman insanların idaresinde yürütülmesinin ciddi etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre şartların temin edilmesi da sonuca tesir eden etmenlerin arasında yer almaktadır. Termal suyun ayrı olarak, ruhi bitkinlikler ve zihin (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin dindirilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Cilt Marazlıkları

Hipertermal (40- 42 ºC hararetteki) akarsularımızın deri üstü yüzünden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de ciltte birikim yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, çok fazla ten rahatsızlığının tıbbi terapisine olanak tanıyıcı tesir sahnelemektedir. Ilıca sularının cilt yüzeyindeki direkt etkilerinden en önemlisi yüzeysel kan dolaşımının hızlandırılmasıdır. Kaplıca kürü sonrasında saç yapısında olumlu farklılıklar, saçların görünümünde ışıldama ve sıhhat, deri görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı 1 hayat takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe bağlı hastalıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik etkilerin ilavinde çeşitli masaj ve eşi uygulamaların entegrasyonu ile ‘Wellness’ kapsamında bulunan şifa verici uygulamalar muvaffakiyetli 1 şekilde gerçekleştirilmektedir. Hemipleji (bedenin bir yerinin felci), parapleji (her 2 alt bacağın felci) gibi farklı hallerde şifa verici neticeler alınmaktadır.

Nefrolojik Hastalıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) marazlıkların terapisinde, termal pınarın artı (pozitif) tesirleri bulunmaktadır. Termal akarsu, molekül ve partikül içeren bünyesi yardımıyla böbrekten süzülen kan ölçüsünün fazlalaşmasını karşılamaktadır. Bu artış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) gidişatını artı (pozitif) tesir etmektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının vücuttan gönderilmesine; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların tedavisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir boyunca büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların terapisinde olumlu derece etkileri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki zamanlarda ise şekil bozukluklarına yol açan 1 yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri mevcuttur. Termal su, kireçlenme terapisinde faydalanılan tesirli yöntemlerin başında yer almaktadır. Bütün bunların ilavinde, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının hafifletilmesinde etkili olmaktadır.

Teneffüs sistemi rahatsızlıkları

Termal pınarın; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları rahatsızlıkları, türlü tozların yahut kimyasal maddelerin uzun süre teneffüs edilmesiyle meydana çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile alakadar çeşitli marazlıkların tedavisine müteveccih yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder