18 Mayıs 2012 Cuma

Termal Oteller

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifa kaynağı suları ile ünlü olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem güzel bir dinlenme ile toplanan gerginliğinizi atarken 1 yönden tesiste olan kısımlarda termal pınarın tedavi edici kuvvetini sezeceksiniz.Tesis Tc'de termal pınarın tüm salonlarına dek ulaştırıldığı birinci otel olma özelliği ile çekişmekte olduklarına fark atarken tekrar aynı şekilde Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla sorunlarınıza iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.Yapısında sundurduğu güzellik salonunun ilavinde alanında uzman elamanı ile size en güzel servisi takdim etmeyi gaye edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı pınarının şifa verici özelliklerini aşağı yukarı sıralayabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste var olan akarsuyun ve Afyon termal sularının en büyük şifa kaynağı olduğu ağrı Romatizmal dert ve yakınmalardır. Kronik romatizma türleri, hasta bireylerin yaşam niteliğini olumsuz tesir eden marazlıkların başında gelmektedir. Çoğunlukla hareket kısıtlılığı ve ağrı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın neden olduğu şikâyetlerin eksilmesinde, termal akarsu terapisi mühim 1 mahale sahiptir. Termal su tedavisi yardımıyla kronik romatizmalı hasta bireylerin günlük hayat kalitesi ve yaşam konforu yükseltilebilmektedir. Hekim idaresinde yapılan banyolar akıbetinde acıların çözülmesi doğrultusunda son derece ehemmiyetli akıbetler elde edilebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bütünleştirici iyileştirme ögesi olaraktan kullanılmaktadır.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Gene Başaranlartermalde var olan termal kaynakların bir başka tedavi kaynağı olduğu hastalık ise ortopedik rahatsızlıklardır.Ortopedik marazlıkların iyileştirmesinde, termal pınar vesilesiyle tesirli akıbetler elde edilmektedir. Ortopedik veya iskelet düzenine yönelik cerrahi müdahaleler sonrasında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan yahut cerrahi müdahalelerden arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal akarsu tedavisinin önemli yeri mevcuttur. Termal su yardımıyla kırık yerlerin daha çok kısa zamanda terapi edildiği, hastalık sonrası yerleşen görev kusurlarının onarılabildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun süre hareketsiz kalınan hallerin peşinden yapılan canlı (hareketli) duruma getirme rahabilitelerinde etken sonuçlar sağlanabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun sakinleştirici ve sakinleştirici tesiri, rehabilitasyonun hassas ehemmiyete sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların iyileştirmelerinde pozitif neticeler sağlanmasını karşılamaktadır. İyileştirme ve terapilerin sonuca ulaşmasında, tatbiklerin bahsinde uzman kimselerin idaresinde uygulanmasının ciddi tesiri mevcuttur. Doğru çevresel koşulların sağlanması da başarıya tesir eden etkenlerin arasında yer almaktadır. Termal akarsuyun ayrıca, ruhsal yorgunluklar ve zihin (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin yok edilmesinde faydaları mevcuttur.

Cilt Marazlıkları

Hipertermal (40- kırkiki santigrat derece hararetteki) pınarlarımızın deri yüzeyi yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de tende birikim yolu ile meydana getirdiği fiziko-kimyasal farklılıklar, çok fazla cilt marazlılığının tıbbi tedavisine olanak tanıyıcı tesir sergilemektedir. Ilıca akarsularının cilt yüzeyindeki doğrudan doğruya etkilerinden en önemlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun hızlandırılmasıdır. Kaplıca kürü daha sonrasında saç yapısında artı (pozitif) farklılıklar, saçların görünüşünde parlaklık ve sıhhat, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı 1 hayat takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve gerginliğe bağlı hastalıkların tedavisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin ilavinde çeşitli masaj ve emsali pratiklerin entegrasyonu ile ‘Wellness’ kapsamında olan ıslah edici uygulamalar başarılı 1 şekilde yapılmaktadır. Hemipleji (vücudun bir bölümünün felci), parapleji (her 2 alt bacağın felci) gibi farklı durumlarda iyileştirici neticeler alınmaktadır.

Nefrolojik Hastalıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) rahatsızlıkların iyileştirmesinde, termal suyun artı (pozitif) etkileri mevcuttur. Termal akarsu, molekül ve partikül içeren bünyesi yardımıyla böbrekten arıtılan kan miktarının çoğalmasını sağlamaktadır. Bu artış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını olumlu derece etkilemektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının vücuttan gönderilmesine; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların tedavisine muavin olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir süresince dağılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı marazlıkların iyileştirmesinde olumlu tesirleri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde tutukluk, ileriki zamanlarda ise biçim biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma marazlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal pınar, kireçlenme terapisinde yararlanılan etkili usüllerin başında bulunmaktadır. Tüm adı geçenlerin ilavinde, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının hafifletilmesinde etken olmaktadır.

Solunum sistemi marazlıkları

Termal pınarın; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları rahatsızlıkları, çeşitli tozların ya da kimyasal maddelerin uzun vakit teneffüs edilmesiyle açığa çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar türlü hastalıkların tedavisine müteveccih yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder