18 Mayıs 2012 Cuma

İslami otel

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifa kaynağı akarsuları ile ünlü olan Afyon’un en favori termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir tatil ile biriken gerginliğinizi götürürken 1 yandan kuruluşta (tesiste) var olan kısımlarda termal pınarın ıslah edici gücünü fark edeceksiniz.Kuruluş Türkiyede termal suyun bütün odalarına dek eriştirildiği başta gelen otel olma özelliği ile rakiplerine açık ara fark atarken tekrar aynı tarzda Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla hastalıklarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.Yapısında barındırdığı güzellik salonunun yanı sıra sahasında işinin ehli çalışanı ile sizlere en kaliteli ihtimamı sunmayı gaye edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı akarsuyunun şifa verici özelliklerini aşağı yukarı sıralayabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste bulunmakta olan pınarın ve Afyon termal pınarlarının en büyük tedavi kaynağı olduğu hastalık Romatizmal rahatsızlık ve şikayetlerdir. Kronik romatizma cinsleri, hasta kişilerin hayat vasfını negatif etkileyen hastalıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket sınırlılığı ve ağrı olarak etki eden bu hastalığın neden var olduğu yakınmaların azaltılmasında, termal su tedavisi önemli bir öneme maliktir. Termal su terapisi vesilesiyle kronik romatizmalı hasta bireylerin günlük hayat kalitesi ve hayat refahı artırılabilmektedir. Doktor sorumluluğunda gerçekleştirilen banyolar akıbetinde sancıların yok edilmesi yönünde aşırı önemli sonuçlar elde edilebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bütünleştirici tedavi faktörü olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Tekrar Başaranlartermalde var olan termal pınarların bir başka şifalı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik rahatsızlıklardır.Ortopedik hastalıkların tedavisinde, termal su sayesinde patetik akıbetler kazanılabilmektedir. Ortopedik veya iskelet yapısına yönelik operasyonlar sonrasında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan yada cerrahi müdahalelerden kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal pınar tedavisinin önemli yeri mevcuttur. Termal akarsu sayesinde kırık yerlerin daha çok kısa vakitte tedavi edildiği, hastalık sonrası yerleşen işlev arızalarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun zaman hareketsiz kalınan vaziyetlerin arkasından yapılan canlı (hareketli) duruma getirme iyileştirmelerinde etkili akıbetler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun rahata kavuşturucu ve sakinleştirici etkisi, rehabilitasyonun kritik öneme sahip bulunduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda pozitif akıbetler kazanılmasını karşılamaktadır. İyileştirme ve terapilerin başarıya varmasında, tatbiklerin konusunda işini bilen fertlerin denetiminde yürütülmesinin ciddi tesiri mevcuttur. Doğru çevre şartların temin edilmesi da muvaffakiyete tesir eden etkenlerin içinde yer almaktadır. Termal akarsuyun ayrı olarak, ruhsal yorgunluklar ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi şikayetlerin yok edilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Ten Hastalıkları

Hipertermal (kırk- kırkiki ºC sıcaklıktaki) akarsularımızın cilt üstü yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de ciltte toplanma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok deri marazlılığının tıbbi terapisine kolaylaştırıcı etki ibraz etmektedir. Kaplıca sularının cilt üstündeki doğruca tesirlerinden en mühimi yüzeysel kan sirkülasyonunun çabuklaştırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında pozitif farklılıklar, saçların görünüşünde ışıldama ve esenlik, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha çok sağlıklı bir yaşam takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese ilişkin rahatsızlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni numunelerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik etkilerin ilavinde türlü masaj ve benzeri uygulamaların entegrasyonu ile ‘Wellness’ alanında olan ıslah edici uygulamalar başarılı 1 biçimde gerçekleştirilmektedir. Hemipleji (vücudun 1 tarafının felci), parapleji (her 2 aşağı bacağın felci) gibi değişik hallerde ıslah edici akıbetler edinilmektedir.

Nefrolojik Hastalıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) marazlıkların iyileştirmesinde, termal suyun olumlu etkileri bulunmaktadır. Termal akarsu, molekül ve partikül bulunduran bünyesi yardımıyla böbrekten arıtılan kan niceliğinin çoğalmasını sağlamaktadır. Bu artış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını artı (pozitif) tesir etmektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının bedenden gönderilmesine; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların terapisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal akarsuyun, sinir süresince dağılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların terapisinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki vakitlerde ise biçim biçimsizlilklerine yol açan bir yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal su, kireçlenme iyileştirmesinde menfaatlenilen tesirli yöntemlerin başlangıcında yer almaktadır. Bütün bunların yanı sıra, kas sancıları (miyalji) ve siyatik rahatsızlıklarının eksiltilmesinde etkili olmaktadır.

Teneffüs sistemi rahatsızlıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları, türlü tozların yahut kimyasal maddelerin uzun zaman solunmasıyla meydana çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar türlü marazlıkların iyileştirmesine yönelik yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder