18 Mayıs 2012 Cuma

Ilıca ve Kaplıca nedir

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifa kaynağı pınarları ile ünlü olan Afyon’un en favori termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir dinlenme ile biriken stresinizi atarken 1 yandan kuruluşta (tesiste) bulunmakta olan kesimlerde termal suyun tedavi edici kuvvetini hissedeceksiniz.Kuruluş Tc'de termal akarsuyun tüm odalarına kadar ulaştırıldığı ilk otel olma özelliği ile hasımlarına açık ara fark atarken tekrar aynı tarzda Başaranlartermal'de uygulanan kür ve seanslarla hastalıklarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.İçinde sakladığı güzellik merkezinin yanı sıra sahasında işinin ehli personeli ile size en kaliteli ihtimamı takdim etmeyi amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı akarsuyunun şifa verici özelliklerini şöyle sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste bulunmakta olan suyun ve Afyon termal akarsularının en büyük şifa kaynağı olduğu hastalık Romatizmal ağrı ve yakınmalardır. Kronik romatizma cinsleri, hastaların hayat vasfını menfi etkileyen rahatsızlıkların başlangıcında gelmektedir. Ekseriyetle hareket sınırlılığı ve sancı olaraktan etki eden bu hastalığın niçin var olduğu yakınmaların düşmesinde, termal akarsu tedavisi ehemmiyetli 1 konuma sahiptir. Termal akarsu iyileştirmesi aracılığıyla kronik romatizmalı hasta kişilerin günlük yaşam standardı ve hayat refahı çoğaltılabilmektedir. Hekim kontrolünde gerçekleştirilen yıkanmalar sonucunda acıların çözülmesi yönünde son derece önemli akıbetler elde edilebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında ise bütünleştirici terapi unsuru olaraktan kullanılmaktadır.


Ortopedik Marazlıklar

Yine Başaranlartermalde bulunmakta olan termal pınarların bir diğer iyileştirici bir kaynağı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik rahatsızlıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların iyileştirmesinde, termal pınar aracılığıyla etkili sonuçlar elde edilmektedir. Ortopedik ya da iskelet düzenine müteveccih cerrahi müdahaleler sonrasında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan yahut cerrahi müdahalelerden arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal pınar tedavisinin önemli yeri bulunmaktadır. Termal akarsu aracılığıyla kırıkların daha kısa zaman diliminde tedavi edildiği, marazlık sonrası yerleşen işlev noksanlıklarının onarılabildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman durağan kalınan hallerin ardından yürütülen hareketli vaziyete getirme iyileştirmelerinde patetik neticeler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun sakinleştirici ve rahata kavuşturucu tesiri, rehabilitenin ciddi öneme sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların iyileştirmelerinde artı (pozitif) akıbetler edinilmesini karşılamaktadır. İyileştirme ve tedavilerin başarıya ulaşmasında, pratiklerin mevzusunda işini bilen kimselerin kontrolünde uygulanmasının kritik etkisi mevcuttur. Doğru çevre şartların karşılanması da muvaffakiyete etki eden etmenlerin içinde bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrı olarak, ruhi bitkinlikler ve zihin (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin hafifletilmesinde yararları mevcuttur.

Cilt Hastalıkları

Hipertermal (40- 42 ºC ısıdaki) pınarlarımızın deri yüzeyi üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte toplanma yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok ten marazlılığının tıbbi tedavisine olanak tanıyıcı tesir sahnelemektedir. Kaplıca akarsularının ten yüzeyindeki doğruca etkilerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun hız kazandırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında olumlu derece değişiklikler, saçların görünümünde ışıldama ve sıhhat, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı 1 yaşam takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Rahatsızlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve gerginliğe bağlı rahatsızlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni misallerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik etkilerin ilavinde çeşitli masaj ve eşi tatbiklerin entegrasyonu ile ‘Wellness’ kapsamında bulunmakta olan ıslah edici uygulamalar muvaffakiyetli 1 tarzda ifa edilmektedir. Hemipleji (vücudun 1 tarafının felci), parapleji (her iki alt bacağın felci) gibi farklı vaziyetlerde şifa verici akıbetler elde edilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) rahatsızlıkların terapisinde, termal pınarın artı (pozitif) tesirleri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül bulunduran yapısı yardımıyla böbrekten arıtılan kan niceliğinin artmasını sağlamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını pozitif tesir etmektedir. Termal su, böbrek taşlarının bedenden çıkarılmasına; bağırsak marazlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların tedavisine muavin olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal akarsuyun, sinir süresince dağılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı marazlıkların tedavisinde olumlu derece tesirleri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki zamanlarda ise biçim bozukluklarına yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri mevcuttur. Termal akarsu, kireçlenme terapisinde faydalanılan etkili usüllerin başlangıcında bulunmaktadır. Tüm adı geçenlerin ilavinde, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının düşürtülmesinde etken olmaktadır.

Teneffüs sistemi rahatsızlıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları, çeşitli tozların veya kimyasal maddelerin uzun süre solunmasıyla açığa çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile ilgili türlü rahatsızlıkların terapisine müteveccih yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder