18 Mayıs 2012 Cuma

Termal tesis

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifalı pınarları ile meşhur olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir tatil ile yığılan stresinizi atarken bir yönden tesiste olan kesimlerde termal pınarın tedavi edici gücünü sezeceksiniz.Kuruluş Türkiye cumhuriyetinde termal suyun bütün odalarına kadar ulaştırıldığı başta gelen otel olma hususiyeti ile rakiplerine açık ara fark atarken gene aynı tarzda Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla hastalıklarınıza şifa kaynağı olmaktadır.Yapısında sundurduğu güzellik salonunun yanı sıra alanında profesyonel personeli ile sizlere en iyi özeni takdim etmeyi hedef edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı akarsuyunun ıslah edici özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste bulunan akarsuyun ve Afyon termal pınarlarının büyük şifalı var olduğu hastalık Romatizmal sorun ve dertlerdir. Kronik romatizma cinsleri, hasta kişilerin hayat kalitesini menfi etkili olan marazlıkların başında gelmektedir. Çoğunlukla hareket kısıtlılığı ve sızı olarak tesir eden bu marazlığın niçin bulunduğu şikâyetlerin eksilmesinde, termal akarsu tedavisi önemli bir yere sahiptir. Termal su tedavisi sayesinde kronik romatizmalı hasta insanların gündelik hayat standardı ve yaşam huzuru çoğaltılabilmektedir. Doktor denetiminde gerçekleştirilen banyolar akıbetinde sızıların giderilmesi yönünde aşırı önemli sonuçlar edinebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise tamamlayıcı terapi faktörü olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Hastalıklar

Gene Başaranlartermalde var olan termal pınarların bir diğer iyileştirici bir kaynağı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların iyileştirmesinde, termal su vesilesiyle tesirli neticeler elde edilmektedir. Ortopedik ya da iskelet düzenine müteveccih cerrahi müdahaleler sonrasında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan yahut cerrahi müdahalelerden arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal pınar terapisinin mühim yeri mevcuttur. Termal su yardımıyla kırıkların daha fazla kısa vakitte rehabilite edildiği, marazlık sonrası yerleşen işlev kusurlarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun zaman hareketsiz kalınan vaziyetlerin peşinden yapılan canlı (hareketli) duruma getirme rahabilitelerinde patetik sonuçlar sağlanabilmektedir.

Nörolojik Hastalıklar

Suyun dinlendirici ve rahatlatıcı tesiri, rehabilitasyonun kritik öneme sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda artı (pozitif) sonuçlar elde edilmesini karşılamaktadır. Rehabilitasyon ve tedavilerin muvaffakiyete erişmesinde, pratiklerin mevzusunda uzman fertlerin idaresinde uygulanmasının kritik tesiri mevcuttur. Doğru çevresel şartların sağlanması da başarıya tesir eden etmenlerin arasında yer almaktadır. Termal suyun ayrı olarak, zihinsel bitkinlikler ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi yakınmaların dindirilmesinde yararları bulunmaktadır.

Deri Marazlıkları

Hipertermal (40- kırkiki santigrat derece sıcaklıktaki) sularımızın deri üstü yüzünden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte toplanma yöntemi ile gerçekleştirdiği fiziko-kimyasal değişiklikler, çok fazla cilt hastalığının tıbbi terapisine kolaylaştırıcı tesir sahnelemektedir. Kaplıca akarsularının deri üstündeki direkt etkilerinden en ehemmiyetlisi yüzeysel kan dolanımının süratlaştırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında artı (pozitif) farklılıklar, saçların görünüşünde ışıldama ve sıhhat, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı bir hayat takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve strese bağlı rahatsızlıkların tedavisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik etkilerin yanı sıra türlü masaj ve benzeri uygulamaların bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında var olan ıslah edici uygulamalar başarılı 1 şekilde uygulanmaktadır. Hemipleji (vücudun 1 tarafının felci), parapleji (her iki alt bacağın felci) gibi farklı durumlarda iyileştirici sonuçlar alınmaktadır.

Nefrolojik Hastalıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) rahatsızlıkların terapisinde, termal akarsuyun pozitif etkileri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül ihtiva eden yapısı sayesinde böbrekten süzülen kan niceliğinin artmasını temin etmektedir. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını artı (pozitif) tesir etmektedir. Termal pınar, böbrek taşlarının vücuttan atılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi marazlıkların terapisine yardımcı olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir süresince yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların terapisinde pozitif tesirleri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde kısıtlık, sonraki vakitlerde ise biçim biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma marazlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal akarsu, kireçlenme iyileştirmesinde yararlanılan tesirli metotların başlangıcında bulunmaktadır. Bütün bahsi geçenlerin yanı sıra, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin azaltılmasında tesirli olmaktadır.

Teneffüs sistemi hastalıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları, çeşitli tozların yahut kimyevi maddelerin uzun zaman solunmasıyla meydana çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakalı türlü marazlıkların tedavisine müteveccih yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder