18 Mayıs 2012 Cuma

Termal su kaynakları ve yararları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifalı akarsuları ile tanınmış olan Afyon’un en gözde termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem güzel 1 tatil ile toplanan stresinizi götürürken bir yerden kuruluşta (tesiste) var olan kısımlarda termal akarsuyun ıslah edici üstünlüğünü sezeceksiniz.Kuruluş Tc'de termal suyun bütün odalarına kadar yetiştirildiği başta gelen otel olma hususiyeti ile hasımlarına fark atarken yine aynı biçimde Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla hastalıklarınıza iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.Bünyesinde sakladığı güzellik merkezinin ilavinde alanında işini bilen kadrosu ile sizlere en iyi ihtimamı arzetmeyi istihdaf eden Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı pınarının iyileştirici özelliklerini şöyle sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste bulunmakta olan pınarın ve Afyon termal sularının büyük iyileştirici bir kaynağı var olduğu hastalık Romatizmal ağrı ve şikayetlerdir. Kronik romatizma türleri, hasta insanların yaşam niteliğini negatif etkileyen marazlıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket kısıtlılığı ve ağrı olarak etki eden bu marazlığın niçin bulunduğu yakınmaların düşmesinde, termal pınar iyileştirmesi ehemmiyetli 1 duruma ehildir. Termal su terapisi vesilesiyle kronik romatizmalı hastaların günlük hayat kalitesi ve hayat huzuru artırılabilmektedir. Doktor kontrolünde edinilen banyolar neticesinde acıların çözülmesi doğrultusunda aşırı boyutta önemli akıbetler edinebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem marazlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bütünleştirici iyileştirme ögesi olaraktan değerlendirilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Gene Başaranlartermalde var olan termal kaynakların bir başka şifalı var olduğu hastalık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik marazlıkların terapisinde, termal akarsu sayesinde patetik akıbetler sağlanabilmektedir. Ortopedik yahut iskelet yapısına yönelik operasyonlar daha sonrasında tekevvün eden eklem kasıklıkları, kazalardan yada ameliyatlardan arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal akarsu tedavisinin mühim yeri bulunmaktadır. Termal akarsu vesilesiyle kırık yerlerin daha çok kısa zaman diliminde rehabilite edildiği, marazlık sonrası yerleşen fonksiyon noksanlıklarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun vakit hareketsiz kalınan vaziyetlerin ardından yapılan hareketli vaziyete getirme tedavilerinde patetik sonuçlar edinilebilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi, rehabilitasyonun hassas öneme sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda olumlu sonuçlar kazanılmasını temin etmektedir. Rehabilitasyon ve terapilerin sonuca ulaşmasında, uygulamaların bahsinde uzman insanların gözetiminde yürütülmesinin kritik etkisi mevcuttur. Doğru çevre koşulların temin edilmesi da sonuca tesir eden faktörlerin arasında bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrıca, ruhsal yorgunluklar ve ruh (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin hafifletilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Deri Marazlıkları

Hipertermal (kırk- kırkiki santigrat derece sıcaklıktaki) akarsularımızın ten üstü üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de deride birikim yolu ile yaptığı fiziko-kimyasal değişiklikler, çok fazla deri hastalığının tıbbi tedavisine kolaylaştırıcı etki sahnelemektedir. Ilıca sularının ten yüzeyindeki direkt etkilerinden en önemlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun hız kazandırılmasıdır. Ilıca kürü sonrasında saç yapısında olumlu değişiklikler, saçların görünüşünde ışıldama ve esenlik, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı bir hayat sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Rahatsızlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe bağlı marazlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi umimi stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin yanı sıra türlü masaj ve benzeri pratiklerin entegrasyonu ile ‘Wellness’ alanında var olan şifa verici uygulamalar muvaffakiyetli 1 biçimde ifa edilmektedir. Hemipleji (bedenin bir yerinin felci), parapleji (her 2 alt bacağın felci) gibi değişik vaziyetlerde şifa verici neticeler elde edilmektedir.

Nefrolojik Hastalıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) hastalıkların terapisinde, termal suyun artı (pozitif) tesirleri mevcuttur. Termal su, molekül ve partikül ihtiva eden bünyesi aracılığıyla böbrekten süzülen kan ölçüsünün fazlalaşmasını sağlamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) gidişatını olumlu derece etkilemektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının bedenden yollanmasına; bağırsak marazlıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi marazlıkların terapisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı marazlıkların terapisinde artı (pozitif) etkileri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde kısıtlık, gelecek zamanlarda ise şekil biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri mevcuttur. Termal pınar, kireçlenme tedavisinde kullanılan tesirli metotların başlangıcında bulunmaktadır. Tüm adı geçenlerin yanı sıra, kas sancıları (miyalji) ve siyatik yakınmalarının eksiltilmesinde etkili olmaktadır.

Teneffüs sistemi rahatsızlıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları marazlıkları, çeşitli tozların yahut kimyevi maddelerin uzun zaman teneffüs edilmesiyle açığa çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile alakalı türlü hastalıkların tedavisine yönelik faydaları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder