18 Mayıs 2012 Cuma

Termal Su ve Faydaları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifalı akarsuları ile ünlü olan Afyon’un en gözde termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem güzel bir dinlenme ile yığılan gerginliğinizi götürürken 1 yerden kuruluşta (tesiste) bulunan kısımlarda termal pınarın iyileştirici gücünü sezeceksiniz.Tesis Tc'de termal pınarın bütün salonlarına dek yetiştirildiği önde gelen otel olma özelliği ile rakiplerine fark atarken yine aynı şekilde Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla sorunlarınıza şifa kaynağı olmaktadır.Bünyesinde barındırdığı güzellik merkezinin ilavinde sahasında işinin ehli elamanı ile sizlere en kaliteli ihtimamı arzetmeyi hedef edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı suyunun iyileştirici özelliklerini aşağı yukarı sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste bulunan suyun ve Afyon termal sularının en büyük tedavi kaynağı olduğu dert Romatizmal dert ve dertlerdir. Kronik romatizma türleri, hastaların hayat kalitesini olumsuz etkileyen rahatsızlıkların başlangıcında gelmektedir. Ekseriyetle hareket kısıtlılığı ve ağrı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın niçin olduğu şikâyetlerin düşmesinde, termal su terapisi ehemmiyetli bir duruma maliktir. Termal pınar tedavisi vesilesiyle kronik romatizmalı hastaların gündelik hayat kalitesi ve yaşam rahatlığı artırılabilmektedir. Doktor denetiminde edinilen banyolar neticesinde sancıların dindirilmesi yönünde aşırı mühim akıbetler elde edilebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem marazlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bütünleştirici iyileştirme ögesi olarak kullanılmaktadır.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Yine Başaranlartermalde var olan termal pınarların bir diğer tedavi kaynağı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik hastalıkların tedavisinde, termal pınar aracılığıyla etken neticeler kazanılabilmektedir. Ortopedik yahut iskelet düzenine yönelik operasyonlar ardında oluşan eklem kasıklıkları, kazalardan ya da operasyonlardan arda kalan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin iyileştirmelerinde termal akarsu tedavisinin mühim yeri mevcuttur. Termal akarsu yardımıyla kırık noktaların daha kısa sürede tedavi edildiği, hastalık sonrası yerleşen fonksiyon bozukluklarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun süre durağan kalınan hallerin arkasından yürütülen hareketli duruma getirme tedavilerinde tesirli sonuçlar kazanılabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun rahatlatıcı ve rahata kavuşturucu etkisi, rehabilitasyonun ciddi ehemmiyete sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların iyileştirmelerinde artı (pozitif) akıbetler edinilmesini temin etmektedir. Rehabilitasyon ve terapilerin sonuca erişmesinde, tatbiklerin konusunda uzman kimselerin sorumluluğunda uygulanmasının kritik etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre şartların sağlanması da muvaffakiyete etki eden faktörlerin içinde yer almaktadır. Termal pınarın ayrı olarak, zihinsel bitkinlikler ve ruh (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin giderilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Cilt Marazlıkları

Hipertermal (kırk- 42 ºC hararetteki) akarsularımızın ten yüzeyi yüzünden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de deride yığılma yöntemi ile gerçekleştirdiği fiziko-kimyasal değişiklikler, birçok cilt rahatsızlığının tıbbi iyileştirmesine olanak tanıyıcı etki ibraz etmektedir. Ilıca pınarlarının ten üstündeki doğruca etkilerinden en önemlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun hız kazandırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında pozitif değişiklikler, saçların görünüşünde parlaklık ve sıhhat, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı bir yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese bağlı hastalıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni misallerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin ilavinde çeşitli masaj ve emsali uygulamaların entegrasyonu ile ‘Wellness’ alanında bulunmakta olan tedavi edici uygulamalar başarılı 1 tarzda uygulanmaktadır. Hemipleji (bedenin 1 tarafının felci), parapleji (her 2 alt bacağın felci) gibi farklı durumlarda iyileştirici sonuçlar edinilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını içine alan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) hastalıkların iyileştirmesinde, termal pınarın pozitif tesirleri mevcuttur. Termal akarsu, molekül ve partikül ihtiva eden bünyesi aracılığıyla böbrekten arıtılan kan ölçüsünün çoğalmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) gidişatını artı (pozitif) etkilemektedir. Termal su, böbrek taşlarının vücuttan gönderilmesine; bağırsak rahatsızlıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların terapisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir boyunca yayılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin hastalıkların terapisinde artı (pozitif) etkileri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde kısıtlık, gelecek zamanlarda ise biçim bozukluklarına yol açan bir yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal su, kireçlenme terapisinde yararlanılan etkili metotların başında yer almaktadır. Bütün adı geçenlerin ilavinde, kas acıları (miyalji) ve siyatik rahatsızlıklarının düşürtülmesinde etken olmaktadır.

Solunum sistemi rahatsızlıkları

Termal pınarın; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları, türlü tozların ya da kimyevi maddelerin uzun süre solunmasıyla ortaya çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar türlü hastalıkların terapisine yönelik yararları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder