19 Mayıs 2012 Cumartesi

Ilıca nedir faydaları nelerdir

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifa kaynağı suları ile ünlü olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem harika bir dinlenme ile biriken gerginliğinizi götürürken 1 yandan tesiste bulunmakta olan bölümlerde termal suyun iyileştirici gücünü sezeceksiniz.Kuruluş Türkiyede termal akarsuyun bütün gözlerine dek ulaştırıldığı önde gelen otel olma hususiyeti ile çekişmekte olduklarına açık ara fark atarken gene aynı şekilde Başaranlartermal'de tatbik edilen kür ve seanslarla dertlerinize iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.İçinde sundurduğu güzellik merkezinin yanı sıra alanında uzman kadrosu ile sizlere en güzel hizmeti arzetmeyi hedef edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı akarsuyunun ıslah edici özelliklerini şöyle sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste bulunmakta olan akarsuyun ve Afyon termal sularının en büyük iyileştirici bir kaynağı var olduğu hastalık Romatizmal hastalık ve şikayetlerdir. Kronik romatizma türleri, hasta kişilerin yaşam vasfını negatif etkileyen marazlıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket sınırlılığı ve sancı olaraktan tesir eden bu rahatsızlığın neden olduğu şikâyetlerin azaltılmasında, termal akarsu tedavisi önemli bir yere ehildir. Termal su tedavisi aracılığıyla kronik romatizmalı hastaların gündelik yaşam kalitesi ve hayat refahı yükseltilebilmektedir. Doktor denetiminde gerçekleştirilen banyolar neticesinde acıların dindirilmesi yönünde son derece ehemmiyetli akıbetler edinebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sancıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bütünleştirici iyileştirme unsuru olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Yine Başaranlartermalde var olan termal pınarların bir diğer şifa kaynağı var olduğu hastalık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların iyileştirmesinde, termal akarsu yardımıyla etken neticeler kazanılabilmektedir. Ortopedik yahut iskelet yapısına müteveccih operasyonlar ardında oluşan eklem tutuklukları, kazalardan ya da ameliyatlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal su iyileştirmesinin önemli yeri mevcuttur. Termal akarsu sayesinde kırık noktaların daha kısa vakitte rehabilite edildiği, hastalık sonrası yerleşen işlev bozukluklarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir cerrahisi gibi uzun zaman hareketsiz kalınan vaziyetlerin ardından yapılan canlı (hareketli) vaziyete getirme rahabilitelerinde etkili akıbetler elde edilmektedir.

Nörolojik Hastalıklar

Suyun rahatlatıcı ve sakinleştirici tesiri, rehabilitenin kritik ehemmiyete sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda olumlu sonuçlar elde edilmesini karşılamaktadır. Rehabilitasyon ve terapilerin muvaffakiyete erişmesinde, tatbiklerin bahsinde profesyonel kişilerin kontrolünde uygulanmasının kritik etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre şartların sağlanması da muvaffakiyete tesir eden faktörlerin arasında bulunmaktadır. Termal pınarın ayrıca, ruhi bitkinlikler ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi dertlerin hafifletilmesinde faydaları mevcuttur.

Ten Marazlıkları

Hipertermal (40- 42 ºC ısıdaki) pınarlarımızın ten üstü yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte birikim yolu ile gerçekleştirdiği fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok ten hastalığının tıbbi tedavisine kolaylaştırıcı tesir sahnelemektedir. Kaplıca akarsularının deri yüzeyindeki doğruca etkilerinden en önemlisi yüzeysel kan sirkülasyonunun çabuklaştırılmasıdır. Kaplıca kürü daha sonrasında saç yapısında artı (pozitif) değişiklikler, saçların görünüşünde parlaklık ve sıhhat, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı bir yaşam takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese ilişkin rahatsızlıkların tedavisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin yanı sıra türlü masaj ve eşi uygulamaların entegrasyonu ile ‘Wellness’ alanında var olan iyileştirici uygulamalar muvaffakiyetli bir biçimde gerçekleştirilmektedir. Hemipleji (vücudun bir yerinin felci), parapleji (her 2 alt bacağın felci) gibi farklı vaziyetlerde ıslah edici sonuçlar elde edilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) rahatsızlıkların terapisinde, termal akarsuyun artı (pozitif) etkileri mevcuttur. Termal akarsu, molekül ve partikül bulunduran yapısı aracılığıyla böbrekten süzülen kan ölçüsünün çoğalmasını karşılamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını pozitif tesir etmektedir. Termal su, böbrek taşlarının vücuttan atılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi marazlıkların terapisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir boyunca büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir tarafı iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların tedavisinde olumlu etkileri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde sancı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki vakitlerde ise biçim biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal pınar, kireçlenme terapisinde kullanılan tesirli usüllerin başlangıcında bulunmaktadır. Bütün adı geçenlerin ilavinde, kas sancıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin eksiltilmesinde patetik olmaktadır.

Solunum sistemi marazlıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları rahatsızlıkları, çeşitli tozların veya kimyasal maddelerin uzun zaman solunmasıyla meydana çıkan akciğer hastalıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile alakalı çeşitli hastalıkların tedavisine yönelik yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder