18 Mayıs 2012 Cuma

Ilıca ve Kaplıca nedir

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifa kaynağı pınarları ile meşhur olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden biri olan Başaranlar Termal Otelde hem güzel 1 tatil ile toplanan gerginliğinizi götürürken bir yönden tesiste bulunan kısımlarda termal akarsuyun tedavi edici üstünlüğünü sezeceksiniz.Kuruluş Türkiyede termal pınarın bütün salonlarına denli eriştirildiği birinci otel olma özelliği ile rakiplerine fark atarken tekrar aynı şekilde Başaranlartermal'de tatbik edilen kür ve seanslarla dertlerinize iyileştirici bir kaynağı olmaktadır.İçinde barındırdığı güzellik merkezinin yanı sıra sahasında profesyonel çalışanı ile sizlere en iyi servisi sunmayı amaç edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı suyunun şifa verici özelliklerini aşağı yukarı sıralayabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste olan akarsuyun ve Afyon termal akarsularının büyük iyileştirici bir kaynağı bulunduğu dert Romatizmal hastalık ve yakınmalardır. Kronik romatizma türleri, hasta bireylerin yaşam vasfını negatif etkili olan marazlıkların başında gelmektedir. Çoğunlukla hareket sınırlılığı ve sancı olaraktan tesir eden bu marazlığın neden bulunduğu şikâyetlerin hafiflemesinde, termal akarsu tedavisi ehemmiyetli bir yere maliktir. Termal su iyileştirmesi aracılığıyla kronik romatizmalı hasta kişilerin gündelik hayat standardı ve yaşam konforu yükseltilebilmektedir. Doktor idaresinde edinilen yıkanmalar akıbetinde acıların yok edilmesi doğrultusunda son derece ehemmiyetli akıbetler sağlanabilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel acıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem marazlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise tamamlayıcı tedavi ögesi olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Hastalıklar

Tekrar Başaranlartermalde bulunmakta olan termal kaynakların bir diğer şifa kaynağı var olduğu hastalık ise ortopedik rahatsızlıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların terapisinde, termal akarsu sayesinde etkili sonuçlar edinilebilmektedir. Ortopedik veya iskelet düzenine müteveccih operasyonlar daha sonrasında tekevvün eden eklem kasıklıkları, kazalardan veya ameliyatlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal su iyileştirmesinin ehemmiyetli yeri bulunmaktadır. Termal pınar yardımıyla kırık yerlerin daha çok kısa sürede tedavi edildiği, rahatsızlık sonrası yerleşen görev arızalarının düzeltilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun vakit durağan kalınan durumların peşinden yürütülen canlı (hareketli) hale getirme tedavilerinde etken akıbetler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Rahatsızlıklar

Suyun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi, rehabilitasyonun kritik ehemmiyete sahip bulunduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik marazlıkların iyileştirmelerinde pozitif akıbetler edinilmesini temin etmektedir. İyileştirme ve tedavilerin başarıya varmasında, uygulamaların mevzusunda işini bilen insanların denetiminde yürütülmesinin ciddi etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre şartların karşılanması da başarıya etki eden etmenlerin arasında bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrı olarak, zihinsel yorgunluklar ve zihin (dimağ) bitkinliği gibi şikayetlerin yok edilmesinde faydaları bulunmaktadır.

Deri Marazlıkları

Hipertermal (40- kırkiki santigrat derece hararetteki) sularımızın cilt yüzeyi üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte birikim yöntemi ile yaptığı fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok ten marazlılığının tıbbi iyileştirmesine kolaylaştırıcı tesir göstermektedir. Ilıca pınarlarının cilt üstündeki doğruca etkilerinden en mühimi yüzeysel kan sirkülasyonunun hızlandırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında artı (pozitif) değişiklikler, saçların görünüşünde parlaklık ve sıhhat, cilt görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı 1 yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve strese ilişkin rahatsızlıkların tedavisinde, nörovejatif distoni misallerindeki gibi umimi stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin yanı sıra çeşitli masaj ve benzeri pratiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ kapsamında var olan ıslah edici uygulamalar muvaffakiyetli bir şekilde uygulanmaktadır. Hemipleji (vücudun 1 bölümünün felci), parapleji (her 2 aşağı bacağın felci) gibi farklı vaziyetlerde ıslah edici neticeler edinilmektedir.

Nefrolojik Hastalıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile alakadar (nefrolojik) rahatsızlıkların tedavisinde, termal pınarın artı (pozitif) etkileri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül içeren bünyesi vesilesiyle böbrekten süzülen kan ölçüsünün artmasını sağlamaktadır. Bu çoğalış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) aşamasını olumlu derece etkilemektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının bedenden atılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların tedavisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir süresince dağılan iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin hastalıkların tedavisinde olumlu tesirleri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki dönemlerde ise biçim biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma marazlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi değişik türleri mevcuttur. Termal pınar, kireçlenme tedavisinde kullanılan etkili yöntemlerin başlangıcında bulunmaktadır. Bütün bunların ilavinde, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin hafifletilmesinde etkili olmaktadır.

Solunum sistemi marazlıkları

Termal pınarın; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları, çeşitli tozların yahut kimyevi maddelerin uzun süre solunmasıyla meydana çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar çeşitli marazlıkların iyileştirmesine müteveccih faydaları mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder