18 Mayıs 2012 Cuma

Termal kaplıcaların faydaları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifalı pınarları ile meşhur olan Afyon’un en sevilen termal otellerinden 1'i olan Başaranlar Termal Otelde hem harika 1 tatil ile toplanan stresinizi düşürürken 1 yerden tesiste bulunmakta olan kesimlerde termal akarsuyun ıslah edici üstünlüğünü fark edeceksiniz.Kuruluş Türkiyede termal akarsuyun tüm odalarına denli ulaştırıldığı ilk otel olma özelliği ile çekişmekte olduklarına fark atarken yine aynı tarzda Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla hastalıklarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.Yapısında barındırdığı güzellik merkezinin ilavinde sahasında profesyonel kadrosu ile sizlere en iyi ihtimamı takdim etmeyi amaç edinen Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı pınarının iyileştirici özelliklerini şöyle sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Hastalıklar

Tesiste olan pınarın ve Afyon termal pınarlarının büyük şifa kaynağı var olduğu sorun Romatizmal rahatsızlık ve yakınmalardır. Kronik romatizma cinsleri, hasta kişilerin yaşam vasfını menfi etkili olan rahatsızlıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket sınırlılığı ve sancı olarak tesir eden bu marazlığın niçin bulunduğu şikâyetlerin eksilmesinde, termal akarsu terapisi mühim bir mahale ehildir. Termal su tedavisi vesilesiyle kronik romatizmalı hasta bireylerin gündelik yaşam kalitesi ve hayat refahı yükseltilebilmektedir. Doktor idaresinde gerçekleştirilen banyolar sonucunda sızıların yok edilmesi istikametinde aşırı derece mühim akıbetler edinebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sızıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem marazlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku rahatsızlıklarında ise bitirici tedavi faktörü olarak değerlendirilmektedir.


Ortopedik Rahatsızlıklar

Gene Başaranlartermalde bulunan termal kaynakların bir diğer tedavi kaynağı bulunduğu hastalık ise ortopedik hastalıklardır.Ortopedik marazlıkların iyileştirmesinde, termal akarsu sayesinde etken sonuçlar edinilebilmektedir. Ortopedik yahut iskelet yapısına müteveccih ameliyatlar daha sonrasında meydana gelen eklem kasıklıkları, kazalardan yahut ameliyatlardan arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin iyileştirmelerinde termal pınar tedavisinin ehemmiyetli yeri mevcuttur. Termal pınar aracılığıyla kırık noktaların daha kısa zamanda rehabilite edildiği, marazlık sonrası yerleşen fonksiyon kusurlarının onarılabildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman durağan kalınan vaziyetlerin ardından yapılan canlı (hareketli) hale getirme rahabilitelerinde etkili neticeler sağlanabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun dinlendirici ve sakinleştirici etkisi, rehabilitasyonun ciddi itibara sahip olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda artı (pozitif) sonuçlar kazanılmasını karşılamaktadır. İyileştirme ve tedavilerin başarıya ulaşmasında, uygulamaların konusunda işini bilen fertlerin gözetiminde uygulanmasının kritik etkisi mevcuttur. Doğru çevresel koşulların karşılanması da başarıya tesir eden etkenlerin içinde bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrıca, ruhsal yorgunluklar ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi yakınmaların dindirilmesinde yararları mevcuttur.

Cilt Hastalıkları

Hipertermal (40- kırkiki ºC sıcaklıktaki) pınarlarımızın deri üstü üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, gerekse de ciltte toplanma yöntemi ile meydana getirdiği fiziko-kimyasal farklılıklar, birçok cilt rahatsızlığının tıbbi terapisine kolaylaştırıcı etki ibraz etmektedir. Kaplıca sularının ten üstündeki direkt tesirlerinden en mühimi yüzeysel kan dolaşımının süratlaştırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında olumlu derece değişiklikler, saçların görünümünde ışıldama ve esenlik, deri görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha sağlıklı 1 yaşam takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese ilişkin rahatsızlıkların iyileştirmesinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik etkilerin yanı sıra türlü masaj ve benzeri uygulamaların bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ alanında bulunmakta olan ıslah edici uygulamalar başarılı bir tarzda yapılmaktadır. Hemipleji (bedenin 1 tarafının felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi farklı hallerde şifa verici neticeler edinilmektedir.

Nefrolojik Marazlıklar

Başlıca böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) marazlıkların iyileştirmesinde, termal suyun pozitif etkileri mevcuttur. Termal su, molekül ve partikül ihtiva eden yapısı sayesinde böbrekten süzülen kan miktarının çoğalmasını temin etmektedir. Bu artış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) aşamasını artı (pozitif) etkilemektedir. Termal akarsu, böbrek taşlarının vücuttan gönderilmesine; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi hastalıkların terapisine muavin olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir boyunca genişleyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı marazlıkların terapisinde artı (pozitif) tesirleri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde tutukluk, ileriki zamanlarda ise biçim biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri mevcuttur. Termal akarsu, kireçlenme iyileştirmesinde menfaatlenilen etkili yöntemlerin başlangıcında bulunmaktadır. Tüm bunların ilavinde, kas acıları (miyalji) ve siyatik rahatsızlıklarının eksiltilmesinde etkili olmaktadır.

Teneffüs sistemi hastalıkları

Termal akarsuyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkları, türlü tozların veya kimyasal maddelerin uzun zaman solunmasıyla meydana çıkan akciğer marazlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile alakadar türlü marazlıkların terapisine yönelik yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder