18 Mayıs 2012 Cuma

Termal

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal kaplıcaları ve şifa kaynağı pınarları ile ünlü olan Afyon’un en gözde termal otellerinden biri olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş bir dinlenme ile biriken gerginliğinizi düşürürken 1 yerden tesiste olan departmanlarda termal pınarın iyileştirici kuvvetini farkına varacaksınız.Tesis Türkiyede termal pınarın bütün gözlerine denli eriştirildiği birinci otel olma hususiyeti ile hasımlarına açık ara fark atarken gene aynı şekilde Başaranlartermal'de tatbik edilen kür ve seanslarla ağrılarınıza şifa kaynağı olmaktadır.İçinde sakladığı güzellik salonunun yanı sıra alanında işinin ehli elamanı ile size en güzel servisi sunmayı amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifa kaynağı pınarının şifa verici özelliklerini şöyle sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Rahatsızlıklar

Tesiste olan akarsuyun ve Afyon termal pınarlarının büyük iyileştirici bir kaynağı olduğu ağrı Romatizmal hastalık ve dertlerdir. Kronik romatizma çeşitleri, hastaların yaşam kalitesini negatif etkili olan hastalıkların başlangıcında gelmektedir. Çoğunlukla hareket sınırlılığı ve sancı olaraktan etki eden bu rahatsızlığın niçin olduğu yakınmaların azaltılmasında, termal su tedavisi önemli bir konuma ehildir. Termal su iyileştirmesi vesilesiyle kronik romatizmalı hasta insanların gündelik yaşam standardı ve yaşam rahatlığı çoğaltılabilmektedir. Hekim denetiminde gerçekleştirilen banyolar sonucunda sancıların yok edilmesi doğrultusunda fazlasıyla mühim sonuçlar edinebilmektedir. Termal su; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel ağrıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem rahatsızlıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku marazlıklarında ise bitirici iyileştirme unsuru olarak sarf edilmektedir.


Ortopedik Marazlıklar

Gene Başaranlartermalde var olan termal kaynakların bir başka tedavi kaynağı bulunduğu rahatsızlık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik marazlıkların terapisinde, termal pınar aracılığıyla etkili neticeler elde edilmektedir. Ortopedik yada iskelet düzenine yönelik cerrahi müdahaleler sonrasında ortaya çıkan eklem kasıklıkları, kazalardan ya da ameliyatlardan arda kalan sekeller, eklem donmaları ve adale sertliklerinin rehabilitasyonunda termal pınar terapisinin ehemmiyetli yeri bulunmaktadır. Termal pınar vesilesiyle kırıkların daha çok kısa zaman diliminde terapi edildiği, hastalık sonrası yerleşen fonksiyon noksanlıklarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun zaman durağan kalınan hallerin ardından yapılan canlı (hareketli) duruma getirme rahabilitelerinde etkili neticeler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun sakinleştirici ve sakinleştirici etkisi, rehabilitasyonun kritik itibara sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik rahatsızlıkların iyileştirmelerinde artı (pozitif) sonuçlar elde edilmesini karşılamaktadır. İyileştirme ve terapilerin başarıya varmasında, uygulamaların konusunda işini bilen kişilerin kontrolünde uygulanmasının ciddi tesiri mevcuttur. Doğru çevresel şartların sağlanması da başarıya tesir eden etmenlerin arasında bulunmaktadır. Termal akarsuyun ayrıca, ruhsal yorgunluklar ve zihin (dimağ) yorgunluğu gibi dertlerin yok edilmesinde faydaları mevcuttur.

Deri Rahatsızlıkları

Hipertermal (40- 42 santigrat derece ısıdaki) akarsularımızın ten yüzeyi üzerinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de ciltte toplanma yolu ile meydana getirdiği fiziko-kimyasal değişiklikler, birçok ten hastalığının tıbbi tedavisine kolaylaştırıcı tesir sahnelemektedir. Kaplıca sularının ten üstündeki doğruca etkilerinden en mühimi yüzeysel kan dolanımının çabuklaştırılmasıdır. Ilıca kürü daha sonrasında saç yapısında olumlu derece değişiklikler, saçların görünüşünde parlaklık ve sağlık, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı 1 yaşam sunmaktadır.

Beyin (Selebral) Damar Marazlıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin rehabilitasyonunda, stres ve strese bağlı hastalıkların terapisinde, nörovejatif distoni misallerindeki gibi yaygın stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin yanı sıra türlü masaj ve emsali tatbiklerin entegrasyonu ile ‘Wellness’ alanında bulunmakta olan şifa verici uygulamalar başarılı 1 biçimde gerçekleştirilmektedir. Hemipleji (vücudun 1 tarafının felci), parapleji (her 2 aşağı bacağın felci) gibi değişik vaziyetlerde tedavi edici sonuçlar edinilmektedir.

Nefrolojik Marazlıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile ilgili (nefrolojik) rahatsızlıkların terapisinde, termal pınarın olumlu etkileri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül ihtiva eden bünyesi aracılığıyla böbrekten süzülen kan niceliğinin çoğalmasını sağlamaktadır. Bu artış, toksinlerden arınma (detoksifikasyon) sürecini pozitif tesir etmektedir. Termal su, böbrek taşlarının bedenden çıkarılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi marazlıkların tedavisine yaver olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal suyun, sinir boyunca büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya ilişkin rahatsızlıkların tedavisinde olumlu tesirleri mevcuttur.

Kireçlenmeler, kas ağrıları ve siyatik

Eklemlerde ağrı ve hareketlerinde tutukluk, gelecek vakitlerde ise şekil biçimsizlilklerine yol açan 1 yıpranma hastalığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri bulunmaktadır. Termal akarsu, kireçlenme tedavisinde faydalanılan tesirli yöntemlerin başında yer almaktadır. Bütün adı geçenlerin ilavinde, kas acıları (miyalji) ve siyatik şikâyetlerinin hafifletilmesinde patetik olmaktadır.

Solunum sistemi hastalıkları

Termal suyun; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları, çeşitli tozların ya da kimyevi maddelerin uzun vakit solunmasıyla açığa çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi teneffüs sistemi ile ilgili türlü marazlıkların iyileştirmesine müteveccih faydaları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder