18 Mayıs 2012 Cuma

Kaplıcaların Ve Termal suların faydaları

termal kaplıca termal hotel termal tesis termal otel islami otel afyon termal gazlıgöl termal

Termal ılıcaları ve şifalı suları ile tanınmış olan Afyon’un en favori termal otellerinden birisi olan Başaranlar Termal Otelde hem hoş 1 dinlenme ile toplanan stresinizi atarken 1 yerden kuruluşta (tesiste) var olan bölümlerde termal suyun tedavi edici kuvvetini hissedeceksiniz.Kuruluş Türkiyede termal pınarın bütün gözlerine denli yetiştirildiği ilk otel olma hususiyeti ile çekişmekte olduklarına fark atarken gene aynı tarzda Başaranlartermal'de uygulanmakta olan kür ve seanslarla ağrılarınıza tedavi kaynağı olmaktadır.Bünyesinde barındırdığı güzellik merkezinin ilavinde sahasında işini bilen elamanı ile sizlere en kaliteli hizmeti arzetmeyi amaçlayan Afyon Başaranlartermal Otelinin şifalı pınarının ıslah edici özelliklerini aşağı yukarı sıraya koyabiliriz:


Romatizmal Marazlıklar

Tesiste bulunan suyun ve Afyon termal akarsularının en büyük şifalı bulunduğu sorun Romatizmal ağrı ve dertlerdir. Kronik romatizma cinsleri, hasta bireylerin hayat vasfını negatif tesir eden rahatsızlıkların başında gelmektedir. Ekseriyetle hareket kısıtlılığı ve ağrı olarak tesir eden bu rahatsızlığın niçin bulunduğu yakınmaların azaltılmasında, termal akarsu tedavisi önemli 1 konuma ehildir. Termal pınar tedavisi sayesinde kronik romatizmalı hasta kişilerin günlük hayat kalitesi ve hayat refahı çoğaltılabilmektedir. Doktor sorumluluğunda gerçekleştirilen banyolar neticesinde ağrıların dindirilmesi doğrultusunda fazlasıyla ehemmiyetli akıbetler edinebilmektedir. Termal akarsu; romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi kronik bel sızıları, osteoartrit gibi noninflamatuar eklem hastalıkları ile miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında ise tamamlayıcı iyileştirme faktörü olaraktan sarf edilmektedir.


Ortopedik Hastalıklar

Yine Başaranlartermalde bulunan termal pınarların bir başka iyileştirici bir kaynağı var olduğu rahatsızlık ise ortopedik marazlıklardır.Ortopedik rahatsızlıkların terapisinde, termal akarsu yardımıyla etken sonuçlar edinilebilmektedir. Ortopedik yada iskelet düzenine müteveccih ameliyatlar sonrasında teşekkül eden eklem kasıklıkları, kazalardan yada ameliyatlardan kalan sekeller, eklem donmaları ve kas sertliklerinin iyileştirmelerinde termal pınar iyileştirmesinin mühim yeri mevcuttur. Termal pınar aracılığıyla kırıkların daha çok kısa zamanda iyileştirildiği, marazlık sonrası yerleşen fonksiyon noksanlıklarının tashih edilebildiği, beyin ve sinir operasyonu gibi uzun vakit hareketsiz kalınan durumların peşinden yapılan hareketli vaziyete getirme iyileştirmelerinde etken neticeler kazanılabilmektedir.

Nörolojik Marazlıklar

Suyun dinlendirici ve dinlendirici etkisi, rehabilitenin kritik ehemmiyete sahip var olduğu beyin felci, celebral palsy (spastik), çocuk felci (polio) gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunda olumlu derece neticeler edinilmesini temin etmektedir. Rehabilitasyon ve tedavilerin sonuca erişmesinde, tatbiklerin konusunda işinin ehli fertlerin gözetiminde yürütülmesinin kritik etkisi bulunmaktadır. Doğru çevre şartların karşılanması da sonuca tesir eden faktörlerin arasında bulunmaktadır. Termal pınarın ayrı olarak, zihinsel yorgunluklar ve ruh (dimağ) bitkinliği gibi dertlerin dindirilmesinde faydaları mevcuttur.

Cilt Rahatsızlıkları

Hipertermal (40- 42 santigrat derece sıcaklıktaki) akarsularımızın deri yüzeyi yüzeyinden gerek hidrostatik geçişim, gerek emilim, icabında de ciltte toplanma yöntemi ile gerçekleştirdiği fiziko-kimyasal farklılıklar, çok fazla cilt rahatsızlığının tıbbi iyileştirmesine olanak tanıyıcı tesir göstermektedir. Ilıca akarsularının ten üstündeki direkt tesirlerinden en önemlisi yüzeysel kan dolaşımının süratlaştırılmasıdır. Ilıca kürü ardında saç yapısında pozitif farklılıklar, saçların görünümünde ışıldama ve sağlık, ten görünümünde canlılık gözlenmektedir. Termal su, biyolojik hücre yıpranmasını ve yaşlanma hızını yavaşlatarak yediden yetmişe herkese daha fazla sağlıklı 1 hayat takdim etmektedir.

Beyin (Selebral) Damar Hastalıkları

Video




Felç (inme) sekellerinin iyileştirmelerinde, stres ve gerginliğe ilişkin marazlıkların terapisinde, nörovejatif distoni örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında balneolojik tesirlerin ilavinde çeşitli masaj ve benzeri pratiklerin bütünleştirilmesi ile ‘Wellness’ kapsamında var olan iyileştirici uygulamalar muvaffakiyetli bir şekilde ifa edilmektedir. Hemipleji (bedenin 1 kısmının felci), parapleji (her iki aşağı bacağın felci) gibi değişik durumlarda şifa verici neticeler edinilmektedir.

Nefrolojik Rahatsızlıklar

Esasen böbrekler olmak üzere, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sistemi ile alakalı (nefrolojik) hastalıkların tedavisinde, termal pınarın artı (pozitif) etkileri bulunmaktadır. Termal pınar, molekül ve partikül içeren yapısı aracılığıyla böbrekten arıtılan kan miktarının çoğalmasını karşılamaktadır. Bu artış, toksinlerden temizlenme (detoksifikasyon) gidişatını pozitif etkilemektedir. Termal su, böbrek taşlarının vücuttan çıkarılmasına; bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları marazlıkları, idrar kesesi iltihabı (sistit) gibi rahatsızlıkların terapisine muavin olmaktadır.

İltihaplanmalar

Termal pınarın, sinir süresince büyüyen iltihaplanmalar (nevralji / sinevralji), sinir ucu iltihaplanmaları (nevrit/polinevrit), tenden iltihabı (tendinit), eklem zarı iltihabı (periartrit) gibi iltihaplanmaya bağlı rahatsızlıkların terapisinde olumlu tesirleri bulunmaktadır.

Kireçlenmeler, kas acıları ve siyatik

Eklemlerde sızı ve hareketlerinde kısıtlık, ileriki zamanlarda ise biçim bozukluklarına yol açan bir yıpranma rahatsızlığı olan kireçlenmenin (osteoartrit ), eklem kireçlenmeleri (artroz) ve omurga kireçlenmesi (spondilit) gibi farklı türleri mevcuttur. Termal akarsu, kireçlenme tedavisinde yararlanılan tesirli metotların başında yer almaktadır. Bütün bunların yanı sıra, kas ağrıları (miyalji) ve siyatik rahatsızlıklarının düşürtülmesinde etkili olmaktadır.

Solunum sistemi marazlıkları

Termal pınarın; astım (bronşiyal astma), kronik bronşit, alerjik üst teneffüs yolları hastalıkları, türlü tozların ya da kimyasal maddelerin uzun vakit solunmasıyla ortaya çıkan akciğer rahatsızlıkları (pnömokonyoz) gibi solunum sistemi ile alakadar türlü rahatsızlıkların iyileştirmesine müteveccih yararları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder